x

x

maandag 2 februari 2009

Tipje van de sluier over de bestemming?


Ondertussen kregen we de lijst met de beschikbare posten voor 'de beweging 2009', zoals men dat binnen de diplomatie pleegt te noemen. Van alle landen op de lijst, zijn er landenfiches gemaakt met de nodige informatie betreffende die post. Je krijgt zo info over de scholen, het land, de mensen die er wonen, de sociale contacten die je er kan ontwikkelen, de kleding die men er draagt. Kan jij er ook je kleding kopen? Hoe zit het er met de voeding? Wat met het klimaat, en kan dat je meubels beschadigen? Hoe woon je er? Enz enz. Per land een dikke 40 pagina's lectuur. Je kan je dus wel voorstellen dat je er een tijdje over doet eer je je keuze kan maken.

Al snel bleek ook dat de belangen van Sofie anders liggen dan die van Jochen. Sofie kijkt vooral naar de leefomstandigheden, de scholen e.d. Voor Jochen is uiteraard de job ter plaatse erg van belang. Er moet toch nog wel wat uitdaging in zitten...

Bon, na wat discussies en enorm veel lees- en opzoekwerk, gaven we onze voorkeur door:
1. India (New Delhi)
2. Maleisië (Kuala Lumpur)
3. Jordanië (Amman)
4. Rusland (Moskou)
5. Libanon (Beirut)
6. New York UNO
7. Spanje (Madrid)
8. Hongarije (Budapest)
9. Zwitserland (Genève)
10. (Senegal (Dakar))
11. (Chili (Santiago De Chile))
12. (Argentinië (Buenos Aires))

De laatste drie posten staan tussen haakjes. Ze stonden niet beschikbaar op de opgegeven lijst, maar je weet nooit dat die alsnog beschikbaar zouden zijn naar onze vertrekdatum toe. Het zijn namelijk landen die we sowieso wel zien zitten.

In april/mei zullen we te horen krijgen dewelke onze post zal worden. Erg spannend toch wel! Heel grote kans trouwens dat we in Brussel moeten blijven, gezien er zo'n 40% van de stagiairsdiplomaten normaal gezien hier zal gehouden worden! Wij zouden dit echter liever niet hebben, gezien de kinderen nu de ideale leeftijd hebben om te vertrekken en het reizende leven als 'normaal' te ervaren.

Zo lang we niet met 100% zekerheid weten of we wel degelijk vertrekken, kunnen we Sam en vooral Roos eigenlijk nog niet voorbereiden op een eventueel vertrek. Die weten dus eigenlijk nog van niets.

Duimen dus, dat er kan rekening gehouden worden met onze voorkeuren! Spanneeeeeeend!