x

x

vrijdag 26 maart 2010

Nog foto's

Oma tipte ons zo-even over een online forum www.theroyalforums.com waar ze deze foto's wist te vinden van papa:




alsook van de kids en mezelf:





Hierbij werd de volgende commentaar geschreven:
Prince Philippe and Princess Mathilde of Belgium receive flowers from Roos (4 years old) and Sam (2 years old), the daughters of Belgian diplomat Jochen Anthierens, as the princess is welcomed at the Belgian embassy, Sunday 21 March 2010, in New Delhi, India.

maar vooral de repliek van iemand met als nick name 'stephanievl' vond ik geweldig:
Lovely pictures, I love the ones with the childern of the ambassador.

en nu ik toch bezig ben, ik vond het ook wel fijn om de commentaar van ene 'rominet09' te lezen:
The pix with the children are really lovely, thanks

Voila, bij deze is Jochen dus vanaf nu 'the ambassador'! Hihi!

dinsdag 23 maart 2010

Sam en prinses Mathilde

Dankzij mijn lieve collega Anja kreeg ik deze foto toch te zien op de site van Het Belang van Limburg:


Zoals eerder vermeld mochten Roos en Sam de bloemetjes aan de prinses overhandigen op de officiële receptie op de residentie van de ambassadeur. Roos en Sam, maar evenzeer mama en papa stonden te blinken!

Mijn meiden hadden het voortreffelijk gedaan. Al had ik hen wel een beetje voorbereid. Vooraf toonde ik enkele foto's van de prinses om haar sprookjesbeeld een beetje bij te sturen. Neen, de prinses draagt niet altijd een kroontje. Neen, de prinses draagt niet altijd een lang roze kleed...

Oeps!

12/03 op www.gva.be:

India vraagt toeristen niet meer topless te zonnen



12/03 In de Indiase deelstaat Goa wordt de toeristen gevraagd om niet meer naakt te zonnen.

Goa staat bekend om zijn luxestranden en is vrij tolerant ten opzichte van toeristen, maar met halfnaakte mensen hebben ze het moeilijk.

Daarom zijn de plaatselijke autoriteiten brochures beginnen uitdelen met de mededeling dat naaktheid in het openbaar strikt verboden is. Ze vragen de toeristen ook "nooit topless te fietsen".

In januari ijverde de deelstaat al voor een verbod op toeristische reclame met bikinimodellen.


Toch nog even een badpak kopen dan?

maandag 22 maart 2010

Papa haalt de krant!

Vermoedelijk is het niet echt omdat papa hier de krans neerlegt dat deze foto vandaag op enkele media-sites te bewonderen valt... maar zijn 3 vrouwen zijn in elk geval erg fier op hem!

zaterdag 20 maart 2010

Het weer: eentonig warm

Weather forecast New Delhi

Saturday weather forecast for Saturday is Sunny
Max: 36°C
Min: 21°C

Sunday weather forecast for Sunday is Sunny
Max: 37°C
Min: 22°C

Monday weather forecast for Monday is Sunny
Max: 37°C
Min: 22°C

Tuesday weather forecast for Tuesday is Sunny
Max: 36°C
Min: 21°C

Vannacht was het koken, het koelt amper af. En als ik de weersvoorspellingen zo bekijk, zal het er zeker niet frisser op worden. Ik denk dat we overstag zullen gaan, en toch maar de airco gaan opzetten. Het is niet zo aangenaam om voor elk van je kinderen 2 keer per nacht te moeten opstaan om ze drinken te geven. We hebben nu toch wel een beetje schrik voor wat nog moet komen... temperaturen tegen de 50°C in de schaduw... ik kan het me zelfs niet voorstellen!

vrijdag 19 maart 2010

Avondlijke conversatie

We waren zonet met de auto op weg terug naar huis. Het was al donker. Mijn kids hadden een geweldige conversatie over 'Janneke maan'. Deze laatste staat momenteel sikkelvormig aan de hemel.
Roos: "He, daar is Janneke maan"
Sam: "Ja, kaar is Janneke maan"
Roos: "Maar oei, hij is aan het smelten!"
Sam: "We moeken er naarkoe, mek een lagger, ko klimme klimme."
Roos: "Nee, met een raket!"
Sam: "Ja mek een rakek!"
Mama: "Er zijn al echt mensen met een raket naar de maan geweest, die hebben daar zelfs op gestapt!"
Roos denkt na en vervolgt: "Dat gaan we nooooit doen, he mama, dat is gevaarlijk, want je kan daar afvallen. En als je dan niet op een matras valt, maar misschien op een steen, dan doet dat heeeeeeeel veel pijn!"
Sam: "Ja, gan goek gak eel feel pijn!"

donderdag 18 maart 2010

Graduation Day


Gisteren vierden we de verjaardag van Mathias, de buurman. Azrah liet door Lakshmi een geweldige stapel pannenkoeken bakken... zo een stapel net uit een stripalbum. Ze smaakten overheerlijk, vooral met een bolletje vanille-ijs erop. Roos merkte na het feestje op dat we geen 'happy birthday to you' hadden gezongen, dat heeft Mathias dus zeker nog te goed!

Vandaag werd mama op Little Pearls, de school van Sam, uitgenodigd voor Sam's 'Graduation Day'. Al snapten de peuters en kleuters er zelf niet al te veel van, het zag er wel geweldig uit. En ze kreeg ook een echt rapport én een diploma! Ha!





Deze namiddag gingen we nog even langs bij Azrah, de buurvrouw. Sam hield er een fotosessie waarvan onderstaande het resultaat is. Sam had vermoedelijk slechte modellen, een bende amateurs die onvoldoende in de lens liepen.





Gelukkig kregen de modellen het na een tijdje toch onder de knie en kon fotografe Sam nog dit kiekje schieten:



Vraag me niet waarom, maar als mijn kinderen bij de buren binnenwandelen, is het eerste wat ze vragen: 'Azraaaah, mag ik chocomellek?'. En als de mama's dan net wat te veel aan het tateren zijn, dan betrap je je dochter op het eten van Nesquick-poeder en krijg je dit:



Dit weekend komen Prins Filip en Prinses Mathilde voor de start van de economische missie in India. Jochen heeft daardoor de laatste maanden heel erg hard moeten werken. Het beloven nog enkele zeer drukke dagen te worden. Ook voor onze twee meiden, want die zullen zondagavond op de officiële receptie op de residentie van de ambassadeur het boeket bloemen aan Prinses Mathilde overhandigen.

En verder zijn we aan het aftellen naar de komst van Oekie, mama's kleine broer. Die zal volgende week zondag om 9:40PM in New Delhi arriveren. De kinderen zijn al helemaal dolenthousiast. En mama ook, want we boekten een tripje naar Goa samen met hem. Lekker een paar dagen relaxen op een palmbomenstrand. Aaaaaah...

donderdag 11 maart 2010

Olifanten zijn overwerkt

Artikel op De Standaard Online vandaag:

Sommige olifanten in India hebben zoveel werk dat ze nog nauwelijks aan rust toekomen.



Olifanten uitlenen is big business in India. Sommige dieren worden ingehuurd door politieke partijen om in campagnestoeten op te draven. Bedrijven huren olifanten om hun producten aan te prijzen op beurzen.

De olifanten uit Kerala, de Indische staat met het meeste aantal olifanten in gevangenschap, zijn in het bezit van 250 eigenaars en enkele tempels. Zij verhuren de dieren, vooral voor de meer dan 10.000 optochten die er elk jaar plaatsvinden.

Kerala's Elphant Lovers

In die parades moeten de dieren veel lawaai verdragen van vuurwerk, moeten ze dicht bij vuur staan en zijn ze lang onderweg in krakkemikkige voertuigen. Ze moeten ook nog eens uren op het asfalt stappen in de blakende zon.

De actiegroep Kerala's Elphant Lovers protesteert tegen het harde werk dat de olifanten moeten verrichten. Volgens de actievoerders zijn de dieren zwaar overwerkt. De eigenaars van de dieren vinden de aantijgingen zwaar overroepen. "Ik verhuur de dieren niet voor het geld, maar uit liefde", beweert een van de eigenaars.

Arme olifanten...

dinsdag 9 maart 2010

Vertaalde boekjes - een verslagje

Op http://buitenland.vfl.be/en/press/215/vier-vlaamse-prentenboeken-warm-onthaald-in-india.html kan je een verslagje lezen over de officiële voorstelling van de boekjes die ik hielp vertalen:

Festive launch of four Flemish picture books in India

The FLF is proud that the first translations of Flemish picture books in India have been launched successfully!

Four books were translated into Hindi: ‘Rikki' by Guido Van Genechten, ‘Slaap lekker, Rosalie' (Sweet dreams, Rosalie) by Brigitte Minne and An Candaele, ‘Vogeltjelief' (Sweet birdie) by Kristien Aertssen and ‘Willy' by Geert De Kockere and Carll Cneut.
The books are published in the series ‘Saat Samunder Paar Se' (meaning From Across the Seven Seas) by A&A Book Trust. The series introduces the children in India to stories from all over the world. A&A Book Trust believes in the power of books to make a difference, and has children at the nucleus of its activities. Its activities are principally set up to bring books and children in rural India together.

The set of four Flemish books said hello to India and her children, at the National Bal Bhavan in New Delhi on 20 February 2010. The colourful event was attended by nearly 200 children, teachers, authors and illustrators.


After a lively welcome song sung together by all, the books were launched by the Belgian Ambassador H. E. Jean M. Deboutte, who warmly introduced the books commenting upon the creative excellence of each and who expressed the hope that children will have lots of fun with them. Expressing his appreciation for the quality of production, he called this pioneering effort between the two countries a noteworthy success. Four children were invited to briefly speak on a book each, as spontaneous reviewers. ‘Slaap lekker Rosalie' by Brigitte Minne and An Candaele emerged as the top favourite. Sofie Wuyts, co-translator of 3 books was very happy to be associated in the effort and tried to strike lively conversation with the children. A&A Book Trust had special thanks for the FLF for their generosity helping turn this dream into a reality.


Every child in the audience got a book from this set, to take home with them. The celebration concluded with a cheerful tea party in the Bal Bhavan lounge.

March is a month of school examinations in India. The book promotion activities will hence unleash in the next month and go on till the summer vacation time.






published on: 2010-03-08

maandag 8 maart 2010

De tijd vliegt...

Oma en opa vertrokken vannacht richting het koude België. Wat vloog de tijd die we samen hadden snel voorbij!

Nadat we met hen Amritsar bezochten, trokken ze er onder hun tweetjes op uit. Ze deden onder andere Gwalior, Jaipur en Agra aan. De verhalen klonken prachtig en ze hadden het duidelijk naar hun zin gehad. Geen twijfel mogelijk.

Toen ze terug in Delhi arriveerden, werd het hoog tijd om oma's verjaardag te vieren. Namita had een overheerlijke appeltaart gebakken en daarop mocht een kaarsje uiteraard niet ontbreken. De kinderen zijn tegenwoordig helemaal 'into birthday'. Ze vonden het dan ook geweldig om oma te helpen haar kaarsje uit te blazen.





Dit weekend had papa helemaal voor oma, opa, mezelf en de kids gereserveerd. Wat was het leuk om nog eens een weekendje samen door te brengen. Papa niet op kantoor, echt genieten. Zaterdag kocht mama samen met Azrah, onze buurvrouw, een leuke tuinset.



Vanaf nu kunnen we dan ook buiten eten zonder eerst de hele inboedel te moeten verhuizen richting terras. Gezellig genieten van het zonnetje en van de tuin. Die ligt er trouwens erg mooi bij tegenwoordig. Niet te geloven eigenlijk. Bij ons zou dit een fortuin kosten aan bloemen... hier gooien ze gewoon wat zaadjes in het rond, af en toe water geven en klaar!



Zondag genoten we samen met oma en opa nog van een smakelijke brunch in Lodi Restaurant. Daarna brachten we een bezoek aan de mooie Lodi Gardens en Humayun's tomb, om vervolgens afscheid te nemen. Om 3 uur vannacht namen oma en opa het vliegtuig richting Zaventem.

Dan rest er me nog enkel dank u te zeggen aan oma, opa, moeke en vake voor het geweldige cadeau dat we van hen mochten ontvangen vanuit het verre België: een ijsmachine! Met opa als chef en de rest als keukenhulpjes, probeerden we al enkele recepten uit. Het resultaat was overheerlijk! Ook een dikke dank-u-wel aan Koenraad en Sophia voor de lekkere ijsreceptjes! De eerste pot vanille-ijs was na een half uurtje al helemaal verorberd. En zonet genoot Roosje nog van een lekker mokka-ijsje! Njammieeeeee!

zaterdag 6 maart 2010

Tekening van Sam


De kroontjes, daar zorgde mama voor. Maar de rest is allemaal van... SAM! Schattig, niet?

dinsdag 2 maart 2010

'I'll give you my card'

Businesskaartjes uitwisselen... een erg aanwezig gegeven als je hier naar zakelijke bijeenkomsten, recepties, diners en zo gaat. Nu vind ik deze wel een topper:


Wie doet beter???

maandag 1 maart 2010

Holi


Zo ziet de Indische google-startpagina er vandaag uit, omdat het Holi is. De Hindoes verwelkomen met het Holifeest de lente en dus ook de zon (die al goed te voelen is, tegenwoordig halen we al vlot 30°!). Het feest kenmerkt zich door dans, zang, versnaperingen en vooral het gooien met gekleurd poeder.

Er werd ons afgeraden om ons nu op de straten te begeven, zeker met kleine kinderen. De kleuren waarmee naar elkaar gegooid wordt, zijn vaak gevaarlijk. Ze bevatten regelmatig toxische stoffen zoals koper (groen), aluminiumbromide (de zilveren kleuren), mercurius (de rode kleurstoffen), loodoxide (zwart) enz enz. Elk jaar veroorzaakt dat letsels aan de huid en de ogen. Toch maar even voorzichtig wezen dus!

En toen ging de bel... Sunil, de driver van de buren kwam ons een 'Happy Holi' wensen. We hebben het er dan toch op gewaagd en zijn in de buurt de Holi-vierders gaan aanschouwen. Geweldig toch, met al die kleuren. Het is echt één groot feest!