x

x

dinsdag 19 april 2011

Roos 6 jaar!

Kleine kinderen...


worden groter...


en groter...


en groter...


en nog groter...


en dan... plots... zijn ze al 6 jaar!



Gefeliciteerd lieve Roosje!

Hip Hip Hip...

HOERAAAAAAA!




maandag 11 april 2011

Verjaardagsfeestje Akshaya


Roos heeft pech. Haar beste vriendinnetje op de Franse school, Akshaya, veranderde naar een Indische school. Ze neemt het allemaal erg goed op en houdt zich bijzonder kranig. 'Ik heb een nieuw vriendinnetje gemaakt', zei ze vorige week al. Maar ze was door het dolle heen toen ze zaterdag naar Akshaya's verjaardagsfeestje mocht gaan.

Al de meisjes werden door Yamouna, de mama, uitgedost in Zuid-Indische kledij. Deze kledij had ze zelf laten maken. Er zaten gouddraad en zelfs zijde in verwerkt. Het was prachtig. Verder kregen de meisjes bindi's opgekleefd en juwelen om zich op te smukken. Ze zagen er stuk voor stuk beeldig uit!





Zoals eerder al gezegd zijn kinderfeestjes hier in India 'er ver over'. Dat was op het verjaardagsfeestje van Roos en Sam zo, en dat was ook hier het geval. Naast een Indisch buffet voor de ouders, drankjes die door kelners werden opgediend, knutselactiviteiten en een springkasteel voor de kinderen was er ook dit geweldig onveilig uitziend molentje:






Sam is een echte fauna en flora-liefhebber en amuseerde zich vooral met de twee konijntjes:

Skypen

Ver van huis en vaak toch zo dichtbij. Allemaal dankzij skype!


Ok, het is een hele stap om in België alles achter te laten en naar India te verhuizen. Maar anno 2011 stelt dat allemaal een pak minder voor als je het vergelijkt met pakweg 30 jaar geleden. Als je wil kan je elkaar dagelijks horen en zelfs zien... allemaal dankzij Skype!

zaterdag 9 april 2011

Kast gekocht!

Toen ik alweer ging shoppen met mijn kleine broer, kwam ik in mijn favoriete antiekwinkeltje een prachtige kast tegen. Ik zag ze staan en was meteen verkocht. Of liever, de kast was meteen verkocht. Ik vond het echt een Roosjeskast.



Roos was er su-per tevreden mee! Ze staat nu te pronken op haar slaapkamer!

Sam wil een paarse kast... dat wordt dus nog even zoeken. Of anders... mijn verfborstels boven halen!

vrijdag 8 april 2011

Alternatief interimkantoor

Maandag ging ik met mijn kleine broertje shoppen in Old Delhi. Niet voor het shoppen op zich, wel voor de ervaring. Je ziet er zaken die alle verbeelding overtreffen. Het is een lust voor je ogen.

Een typisch fenomeen is het volgende:


Deze mannen zitten met hun werkgerief langs de kant van de weg te wachten op werk. Heb je een schilder nodig? Kom dan even langs. Negotieer vervolgens over het uurloon en hop, neem hem mee in je wagen naar je werf! Makkelijk, toch?

zondag 3 april 2011

Kerala met Oekie!


Deze vakantie naar het bijna uiterste zuiden van India behoeft niet veel commentaar. We namen het vliegtuig richting Kerala en verbleven in het Vivanta by Taj-hotel in Trivandrum.


Elke dag 'tuktukten' we een dikke 10 kilometer richting Kovalam om er te genieten van Lighthouse Beach.



's Ochtends startten we onze dag met een heerlijk ontbijt in The German Bakery. Pannenkoeken met banaan, kokosnoot, verse fruitsalade vol overheerlijke smaakvolle vruchten, tropische ijskoffie,... alles smaakte er naar meer! We huurden vervolgens een koppel bedjes met een parasol bij meneer 'good price cause you're my friend', speelden op het strand en zwommen in zee. Het was ge-nie-ten!



Zicht vanop het terras van The German Bakery.


Een overheerlijke 'Sun Downer': een groene, vers geplukte kokosnoot gevuld met een vruchtencocktail van kokoswater, limoen, appelsien en ananas. Njammie!!!


Een masala dosa, een typisch Zuid Indisch ontbijtgerecht. Het is een flinterdunne knisperige rijstpannenkoek, gevuld met een mengeling van aardappeltjes en ajuin, vergezeld van een kokosnoot- en een groentenchutney


Het plaatselijke Baywatch-team.



Deze vrouwen verkochten ter plaatse gemaakte fruitsalades. Deze fruitsalades werden samengesteld uit fruit dat in het Zuiden van India in overvloed te koop wordt aangeboden: verschillende soorten bananen, watermeloen, papaya, mango en kokosnoot.



De vissers met hun magere vangst (onder het bergje visnetten). Een bikkelharde stiel. De netten, vastgemaakt aan kilometers touw, werden met zo'n vijftiental vissers manueel uit de zee getrokken. Met maar weinig resultaat.


Hard werken aan het bruine kleurtje (zeker nadat een koppel Nederlandse toeristen vond 'dat de nonkel toch nog wat aan zijn kleurtje moest werken'). :)




Spelen in het zand.






Over de golven springen, zitten in het water en zwemmen in zee.

We maakten ook een uitstapje naar de 'backwaters'. Hoewel de mooiste meer in het noorden gelegen zijn, was dit toch ook al een aardig stukje natuurschoon. Op een bootje vaarden we op de kleine kreekjes van het estuarium van de Neyyar-rivier.







Onderweg stapten we even uit om schelpen te zoeken en wat rond te wandelen op de goudkleurige stranden van Poovar Island.



We aanschouwden allerlei vogels zoals de kingfisher, zee-arenden, witte reigers.




En verder genoten we van de vele Keralaanse, exotische indrukken.


Maar mooie liedjes duren helaas niet lang. Al stond er ons de volgende dag in India ook een su-per-leuke verrassing te wachten: papa is teruuuuuuuuuug!