x

x

donderdag 26 april 2012

Verjaardagsfeestje

1 grote chocoladetaart en heel veel ander lekkers

                                      

+ bloc printing





+ potaarden potjes en olifantjes beschilderen



+ armbandjes maken


+ een kleuractiviteit


+ een dress-up stand


+ een body-painter



+ een springkasteel



    

+ veel vriendjes en vriendinnetjes




= het verjaardagsfeestje van Roos en Sam anno 2012 te New Delhi!

Carnaval



Ook dit jaar was er de carnavalstoet op de Franse school. De kinderen hadden in de klas een tenue geknutseld en paradeerden fier over de speelplaats. De ouders mochten hun kids vol trots komen bewonderen.

Sam was verkleed in een lieveheersbeestje (contradictio in terminis) en Roos in een pauw (heel toepasselijk). :D

woensdag 25 april 2012

Bloc prints




Een dikke maand geleden ging ik in Pahar Ganj, de backpackers-wijk van Delhi, op zoek naar een wholesale-winkeltje van bloc prints. Bloc prints zijn houten stempels waarmee in India en voornamelijk in de regio van Jaipur, textiel wordt bedrukt.

Ik mocht van de eigenaar mee bloc prints gaan uitzoeken in zijn magazijn... Man man man, wat een puinhoop! Ik moest letterlijk over de bloc prints stappen om aan de rekken te geraken. De grond lag ermee bezaaid. India...

Busje komt zo



In België heb je de bakfiets, in India de riksjaw-schoolbus-bakfiets!

Slim!


Wildplassen? Toch eenvoudig op te lossen?! Gewoon een paar tegels van godsafbeeldingen in je muur metselen en klaar is Kees. Want geef toe... als god je ziet, ga je je piemel toch in je broek houden?!

dinsdag 24 april 2012

Relaxing Khajuraho

De trip naar Khajuraho werd even verstoord door Sam die een potje met vermiljoen-poeder uitstrooide over de zetels van onze taxi (en geloof me... da's een straf goedje), maar desondanks konden we nog met volle teugen genieten van de prachtige rit.

Je duikt tientallen jaren terug in de tijd... het enige verschil met jaaaaren geleden is, dat de mensen wel beschikken over een GSM. India een aankomende grootmacht? Toch nog wel wat werk aan de winkel!








Staat je seksleven op een laag pitje? Ga dan wat inspiratie opdoen in Khajuraho! Dit is een dorpje op een dikke zeshonderd kilometer van Delhi dat vooral gekend is omwille van zijn jain-tempels en vooral de hindoe-tempels met erotische sculpturen. (Ruwe beelden) (Niet geschikt voor gevoelige kijkers)








We sloten onze ogen voor al deze Kamasutriaanse beelden en hadden uiteraard vooral oog voor het geheel...








... de beestjes...




... en de kaboutertjes (iemand enig idee wat deze wezens bij deze tempels precies 'komen doen'?).


Die namiddag namen we een frisse duik in het zwembad van ons hotel, we speelden wat ping pong en trokken toen opnieuw de stad in. We huurden twee fietsen. Eén voor mama en één voor papa. Op papa's fiets bricoleerde de verhuurder twee 'kinderzitjes' en hop, daar gingen we!

Fietsen in India is niet alledaags en het was dan ook echt genieten. Het blijft een bijzondere manier om je omgeving te verkennen. Het gaat een pak sneller dan wanneer je op je voeten aangewezen bent. Ook de kinderen vonden het geweldig. We fietsten wat door Old Khajuraho, passeerden oude dorpjes, genoten van het landschap en bezochten nog enkele tempels.














Ook de volgende dag fietsten we nog een beetje in en rond Khajuraho, shopten we wat antiek (of wat daarvoor zou moeten doorgaan), leverden we onze fietsen in, bezochten we per taxi de 'lost gardens of Khajuraho' die mede dankzij Belgische steun gerenoveerd kunnen worden en namen we moe maar veel meer dan voldaan een vlucht terug richting Delhi.