x

x

maandag 28 mei 2012

Bananen eigen oogst

Eerst was er de bloem...


en vervolgens ook de bananen!

woensdag 23 mei 2012

Alphonso

Neen, het is niet de ene of de andere minnaar, ook geen guru of yoga-leraar. Alphonso is de naam van de beste mango ter wereld.


Ik lustte het niet echt heel graag, de mango. Beetje flauw vond ik, alleen eetbaar als hij verwerkt werd in een salade met smaakvolle dressing. Tot ik laatst op een etentje was bij vrienden.

Als dessertje na een heerlijk maal kwam er 'mango met granaatappel'. 'Gosh', dacht ik, 'moet ik dat nu echt naar binnen werken?'. Maar wat een verrassing! Zo'n lekkere mango had ik nooit eerder mogen smaken. Het bleek 'de Alphonso' te zijn.

Ken je hem nog niet, dan raad ik je nu aan hem zeker te proberen. Je zal niet weten wat je overkomt, een smaaksensatie, echt verrukkelijk!

Meer info kan je vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Alphonso_(mango).

dinsdag 22 mei 2012

Vrijmarkt

Met de Nederlandse school organiseerden we een vrijmarkt naar aanleiding van Koninginnedag. Het zag er feestelijk uit en was leuk & gezellig!

Ik maakte samen met Roos en Sam een visspel, en het had veel succes!







Dhobi ghats in Delhi

Een grotere wasserij in het centrum van New Delhi, nabij Connaught Place.







Dametjes

Sarah en Roos, echte dametjes

Yummie!

Chocolade-ijs is yummie!



Jarigen



Ondertussen werd Sam 5 jaar en werd Roos 7 jaar! Wat vliegt de tijd!!!

maandag 21 mei 2012

Fatehpur Sikri en Agra


Onze namen en onze zitplaatsen stonden netjes geafficheerd op de wagon waarin we mochten plaats nemen. We hadden een voorspoedige treinreis richting Agra.

Van daaruit namen we een taxi en reden we meteen door naar Fatehpur Sikri. En dat verliep helaas pindakaas minder voorspoedig. Aan een kruispunt stonden we namelijk meer dan een uur (!) gewoon stil. Omdat iedereen tegelijk het kruispunt was opgereden en er in de straten wagens lijnrecht tegenover elkaar stonden, zat het verkeer totaal vast.




Vraag me niet hoe het kwam dat er plots beweging in de zaak kwam, maar het gebeurde. En daar waren we erg blij om.

Later dan verwacht kwamen we aan in Fatehpur Sikri. Ik schreef er al een keertje eerder over op deze blog en zal jullie het verhaal een tweede keer besparen. In elk geval vond ik het erg fijn om het nog een keertje te kunnen bezoeken. De eerste keer waren we nog niet zo lang in India en hadden we erg veel last van mensen die foto's van onze kinderen wilden maken, mannetjes die ons spullen wilden aansmeren of onze gids wilden zijn. We moeten wellicht toch wat minder 'toerist' uitgestraald hebben, want deze keer viel het heel goed mee. Dat maakte het bezoek een pak aangenamer.














De rest van de dag deden we niets meer, tenzij dan een beetje luieren aan het zwembad van ons hotel, The Trident. Maar eerst werden de kids verwend met... Mc Donalds!




We waren te lui om 's ochtends vroeg naar de Taj Mahal te gaan. Dus sliepen we gewoon lekker uit. Het was voor Oekie de eerste keer in drie jaar tijd dat hij de Taj te zien kreeg! Eindelijk!














Verder brachten we ook een bezoek aan de Itimad-Ud-Daulah tombe ofte de 'baby-Taj' of de bijnaam die ik er beter bij vind passen, de 'juwelbox'.











De Yamuna stroomt ook door agra. Het is een belangrijke levensader maar helaas is hij water zwart door de vervuiling. Erg jammer want hij is zowel voor de Taj Mahal als voor de bevolking van Agra van levensbelang. Voor mij lijkt het onbegrijpelijk dat je als mens in zo'n viezigheid kan zitten watervoetballen... maar als je geen keuze hebt...



We namen een autorickshaw naar de tombe van Akbar in Sikandra, niet zo ver van Agra. Jochen kon er maar niet van over dat hij de tombe van 'Akbar the great' had gezien!





Jeroen en ik bezochten nog het fort van Agra terwijl Jochen en de kids een beetje gingen plonsen in het zwembad. En daarna was het alweer tijd om de trein terug te nemen richting Delhi. Het station van Agra was een belevenis op zich...