x

x

donderdag 14 juni 2012

Hij is er, hij is er!






Met dezelfde nummerplaat als in 1960, het geboortejaar van mijn scooter.


Sam kan fietsen!

Sam dook onlangs samen met papa de hitte in om nog eens een poging tot fietsen te wagen. Ze was goed voorbereid. Ze had een plan getekend van onze straat en het ronde punt. Zo kon ze alvast niet verdwalen.



Et voila! Oefenen was niet meer nodig, ze reed meteen helemaal zelf! (Rennen papa, rennen!)


High five!


vrijdag 1 juni 2012

Mermaid by Sam


Moederdag... alweer!

Vijftien augustus is het moederdag in de provincie Antwerpen. De tweede zondag van mei is het moederdag in de rest van de wereld... behalve in Frankrijk. Daar vieren ze moederdag op de eerste zondag van juni! Wordt toch wel een beetje ingewikkeld in ons gezinnetje, waar ik uit de provincie Antwerpen afkomstig ben, papa uit Vlaams Brabant en de kids naar een Franse school gaan!

In elk geval, moesten al de kindjes in Sam haar klas hun mama tekenen. De tekeningen werden op het prikbord gehangen en het was aan de mama's om uit te zoeken waar hun portret hing.


Ik kon het maar niet vinden... omdat ik mijn dochter onderschat had! Wat had ze een mooie tekening gemaakt!


Ongeval

Gisteren heeft Alex, onze chauffeur, een ongeval gehad met onze wagen. Het gebeurde hier vlak voor ons huis. Hij was niet in fout, gelukkig. Maar het valt niet te begrijpen hoe dit ongeval is kunnen gebeuren. Wellicht reed de andere bestuurder aan de verkeerde kant van de straat of was hij aan het telefoneren. Of speelde de hitte hem parten?




In België zouden beide partijen hun aanrijdingsformulieren bovenhalen en zo nauwkeurig en objectief mogelijk trachten in te vullen.

In India... bestaat er geen aanrijdingsformulier.

Wat er zich meestal meteen afspeelt, is een intimidatie-ronde. We hadden geluk dat dit ongeval niet in een Indische wijk gebeurde, want dan zouden er allicht meteen 100 Indische toeschouwers zijn geweest die allemaal een kant kiezen (meestal de Indische kant). Nu gebeurde het op 'eigen terrein'. De guard, de andere chauffeurs, collega's van Jochen,... ze kwamen ons allemaal ter hulp.

Ook de lokale politie en de diplomatieke politie kwamen ter plaatse. Maar na 2 uur waren er nog steeds geen vorderingen in de zaak. Het was een bloedhete dag, de laatste vijf jaar werden zulke hoge temperaturen niet meer gehaald. Geen lachertje om dan 'koel' te blijven.

Dan maar de verzekering ter plaatse laten komen.  De verzekeringsagent was een bejaard mannetje, hij zag er uit als een tachtiger. Maar 'he cracked the case'!

De meneer van de andere wagen bleek noch een verzekering, noch een rijbewijs te hebben... dus veel viel er eigenlijk niet te doen. Gek eigenlijk, we hebben de zaak in het bijzijn van de politie in der minne geregeld... het mannetje mocht, zonder verzekering en zonder rijbewijs, gewoon weer verder rijden. Case closed voor Delhi Police. Huh???

In elk geval wist Alex ons te vertellen dat hij het had moeten weten. Die ochtend hadden zijn oogleden getrild en dat betekent dat er die dag iets slechts gaat gebeuren. Hij zei zelf dat hij waakzamer had moeten zijn, dat hij er geen rekening mee had gehouden...

Tja, vandaag toch maar een extra puja doen voor lord Ganesh?