x

x

dinsdag 19 februari 2013

Surajkund Crafts Mela


Laatst gingen we met Aurore en Antoine:



en nadien ook nog een keer met ons moeke en vake naar de Surajkund international crafts mela. 

Concreet is het een markt waar ambachtslui van over heel India en daarbuiten hun werk aan de man trachten te brengen. Verder kan je er terecht voor Indisch lekkers en allerlei folkloristische optredens. 

Hier enkele kleurrijke indrukken:











Buit: 1 sacoche, 6 hoornen schaaltjes, 1 mini-ladenkastje voor Sam en gelukkig geen houten Ganesh van 2 meter hoogte voor aanvankelijk 2 lakh en uiteindelijk nog maar 50000 roepies die mijn man dacht aan te schaffen. Ahum. 

Nat

Op 11 februari maakten we alweer een klimatologisch historisch record mee hier in Delhi: de meeste regen op een februaridag in 70 jaar!

Zo zag onze tuin eruit:


De hele speelplaats van de Franse school stond blank. Ik heb Sam onder mijn arm haar klas moeten indragen omdat het water anders in haar laarzen zou lopen. 

De speelplaats van de Nederlandse school zag er gedurende een paar dagen uit als een vijver! We hebben zelfs bootjes gemaakt om erop te water te laten.

Voordeel is wel, dat al de smog dan meteen ook de lucht uit geregend wordt. De dagen nadien konden we dan ook genieten van een prachtige blauwe hemel!

Stiekem

Stiekem nog lezen in bed? Betrapt!


maandag 18 februari 2013

Amritsar - revisited

Jonathan ofte de peter en zijn kameraad Christophe waren hier een tijdje geleden op bezoek. Jipjollee! Goede reden dus om nog eens een uitstapje te maken. We vergezelden hen op hun tripje naar Amritsar, de stad van de sikhs, gelegen in de Punjab, de staat van de sikhs.

We gingen er naartoe tijdens het weekend van de national day. Blijkbaar geen goed idee, want omdat de sikhs zichzelf als strijders zien, is het voor hen een uitgelezen moment om hun gouden tempel te bezoeken. Het was er druk druk druk.

zoals gezegd, veeeeeel volk

De gouden tempel is voor de sikhs zoals het Vaticaan voor de christenen of Mekka voor de moslims.  Meer uitleg over deze gouden tempel lees je hier in een eerder bericht. Verdere info rond sikhisme kan je hier vinden.

We genoten van de mooie tempel:

'Schoon he... ja, heel schoon'





'badman'


voorbeeldgezinnetje :)

zusjes

Christophe en Peter

sikh-man

nog sikhman

zeer jonge statige sikhman (de linkse)

zoek zotte Roos

en nog sikhman

het hele eetgebeuren (iedereen mag op elk moment van de dag gratis een maaltijd komen nuttigen die bereid wordt door honderden vrijwilligers):

 chapati rollen


 grote potten in de keuken

 trotse kok wil ook graag met mijn kids poseren

bonen op het menu

 smakelijk meneer de sikh!

's Avonds gingen de drie mannen onder ons nog een kijkje nemen naar het avondritueel. Tijdens dit ritueel wordt de guru granth, het heilige boek, te slapen gelegd.


 ook om 22u nog steeds veel volk

 nachtelijke badmannen

 nachtelijke bidman




ginder in de verte, de draagstoel met het heilige boek

De volgende dag, voor we weer huiswaarts keerden, werd een hoogdag voor Roos en Sam: zwemmen en luieren! 



 poseren met de peter

omvallen met de peter