x

x

zaterdag 31 augustus 2013

Pedicure



Wall of fame

Om vandalisme tegen te gaan, werd er in 2010 op de muren naast de Sungai Klang rivier-bank een 'wall of fame' gemaakt. Er zijn zeer indrukwekkende werken bij!




Varaan

We maakten vanochtend een uitstap naar China-town. Toen we uit het metrostation kwamen, spotten we aan de Sungai Klang river bank deze varaan van zo'n meter lang!


Hari Merdeka

Happy Hari Merdeka!

Vandaag, 31 augustus, is een national day van Maleisië. Ze herdenken het begin van hun onafhankelijkheid van de Britse overheerser in 1957.

De Maleisische Google-home-page werd ter ere van deze gelegenheid voorzien van bovenstaande doodle.

vrijdag 30 augustus 2013

Supermarkt

Naar de supermarkt gaan neemt in een vreemd land veel meer tijd in beslag. Je merkt het al wanneer je vanuit België op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. De producten kunnen wat verschillen.

Wel, dat is zo'n beetje een understatement voor shoppen in de supermarkt hier in KL. De producten 'kunnen' niet 'verschillen'. Bijna alles is anders. Het is dus echt zoeken, ontcijferen, vertalen en uitvinden wat je met de ingrediënten die voor handen zijn, kan koken.

In de groenten-afdeling vind je bijvoorbeeld het volgende:

 yellow squash

 four angle bean

 terung bulat puth

En bij de fruitafdeling:

 rambutan

 buah salak

 soursop

 mangosteen

 ambarella fruit

 De snoeprayon:



 Bij de dranken-afdeling vond ik dit originele drankje: chrysanten-thee!


 Er is hier toiletpapier in alle kleurtjes:


En je vindt hier, voor de liefhebbers van de verhalen van Roald Dahl, het enige echte WONKA-SNOEP!

 
Voor de chauvinisten onder ons (en daar reken ik ook mezelf bij), werden de volgende producten vanuit België overgevlogen:

 Belgische chocolade!

 ook mijn allerliefste bomma-tje zou hier kunnen overleven, er zijn hier namelijk chocoladen-zeevruchtjes te koop!

 en bier... veel bier... al is het wel heel erg duur!
Leffe en Grimbergen

 Stella

Hoegaarden

SMAKELIJK!
SCHOL!

donderdag 29 augustus 2013

Statussymbolen

Man man man, wat houden de mensen hier van statussymbolen.

Tijdens onze huizenjacht stonden we vaak versteld van de wagens van de 'buren'. Onze immobillier wist ons trouwens te zeggen dat een mooie wagen voor vele mensen belangrijker zou zijn dan een mooie woning!

De volgende foto's werden in één en dezelfde kleine ondergrondse garage getrokken:




Je ziet de madammen ook met allerhande 'designer-sjakosjen' rondlopen. Luis-Vuitton, Gucci, Miu Miu, Chanel en ga zo maar door. Ze geven er graag hun centen aan uit.

Ik liet me al adviseren. 't Is best zo'n sjakosj NIET in de solden te kopen, want rondlopen met een model van de vorige collectie is absolutely not done.

Dju toch!

maandag 26 augustus 2013

Op huizenjacht

Je bent nieuw in een land, zit op een aparthotel en wat is het eerste dat je dan doet? Precies, een huis zoeken. En als we de behoeftepiramide van Maslow naast dit gegeven leggen, lijkt het ook erg menselijk en normaal te zijn. :)


Ondertussen zagen we zo'n kleine dertig woonsten. We bezochten woningen in de buurt van de Franse school, Mont Kiara. En we bezochten woningen in de buurt van de ambassade, Ampang.
Ofwel moeten de kinderen pendelen, maar dat zou tegen de stroom in zijn. Ofwel moet Jochen pendelen, met de files mee. Dit laatste is niet zo ideaal dus. Daarbij komt dat ik persoonlijk liever dichter bij de stad lijk te wonen... dus gingen we voor een woonst in het centrum.

In het centrum kan je kiezen tussen wonen in een condominium met een kleiner aantal wooneenheden. Of wonen in een wolkenkrabber met tientallen tot honderden appartementen.


De wolkenkrabber heeft dan wel weer als voordeel dat je erg veel extra faciliteiten hebt. Gaande van een gymzaal, speeltuin, sauna, bubbelbaden, zwembaden tot zelfs een yoga-dek of tennisveld. Al zijn er in de kleine condo's ook altijd wel een fitnessruimte en zwembad voorzien.

zwembaden:






fitnessruimtes:






speeltuinen:







Soms heb je zelfs je persoonlijke zwembadje:



Of je eigen jacuzzi op het terras:


Vanuit de wolkenkrabbers heb je een wijds uitzicht:





Soms zelfs vanuit je bad:


Maar helaas is er meestal ook een wolkenkrabber-bouwwerf in de buurt:


Niet makkelijk dus... een keuze maken!