x

x

dinsdag 24 augustus 2010

Back in town

Wat hebben we genoten van onze vakantie in België. Iedereen terugzien was werkelijk super-fijn. Bedankt aan allen voor het warme onthaal en de gezellige babbels! We kunnen er weer tegen voor een tijdje, al gaan we jullie ongetwijfeld missen. Hier enkele sfeerbeelden: (Aangezien ik mijn fototoestel eigenhandig in zee geworpen heb, bestaan er van het eerste deel van ons verlof in België geen kiekjes meer. Amen.)




















Na een afscheid dat toch een tikkeltje minder zwaar viel dan dat van vorig jaar, volgde een aangename vlucht. We werden op de vlieger alweer verwend met een ijsje van het IJsboerke, njammie! We landden hier in Delhi in de nieuwe terminal 3. Deze is alvast af geraakt vóór de start van de Common Wealth Games in oktober. Al mag je niet te gedetailleerd inspecteren, want de afwerking laat hier en daar echt wel te wensen over. Jammer toch.

Demil, onze chauffeur, was ons niet vergeten en stond ons keurig aan de luchthaven op te wachten. Het werd een blij weerzien. Demil was blij om de kids terug te zien, de kids waren blij om 'Demiiiiiiil' weer te zien. Het regende, waardoor het niet zo heel warm, ja zelfs aangenaam was van temperatuur, al is het wel super-vochtig.

Eens thuis stond ons een onaangename verrassing te wachten. De boiler in onze badkamer heeft wellicht een heel aantal dagen zwaar staan lekken. Daardoor is de muur tussen de badkamer en de slaapkamer helemaal doordrongen geraakt van het vocht. Hij staat vol witte en zwarte schimmel. Verder zijn een hele hoop kleine spullen stuk geraakt die in het water hebben gelegen zoals een elektrische verwarming, juweeltjes, inoxen vuilbakje, onze kleerkast enz. Het motto 'het is maar materie' dat we hanteren sinds we in India wonen, deed ons de zaak een beetje relativeren, maar het mag toch gedaan zijn met die onzin!

Papa is er maandagochtend al meteen weer ingevlogen. Mama en de kids hebben last van een jetlag en waren erg laat hun bed uit.

Het weer is hier: nat. Voor het eerst sinds jaren heeft Delhi te maken met hevige moesson-regens. Voordeel wellicht is dat al de vuiligheid een beetje uit de lucht geregend is. Voor het eerst sinds we in Delhi wonen, konden we een blauwe hemel aanschouwen!

Roos ging vandaag voor de eerste keer naar de Nederlandse school. De Nederlandse school organiseert Nederlandse taal- en cultuurlessen voor kinderen die het Nederlands als eerste of als tweede taal spreken. Roos kwam tevreden de klas uit, een hele opluchting aangezien ze vooraf echt geen zin had om te gaan. Vanaf volgende week maandag zal mama haar juf zijn, spannend!