x

x

maandag 26 augustus 2013

Op huizenjacht

Je bent nieuw in een land, zit op een aparthotel en wat is het eerste dat je dan doet? Precies, een huis zoeken. En als we de behoeftepiramide van Maslow naast dit gegeven leggen, lijkt het ook erg menselijk en normaal te zijn. :)


Ondertussen zagen we zo'n kleine dertig woonsten. We bezochten woningen in de buurt van de Franse school, Mont Kiara. En we bezochten woningen in de buurt van de ambassade, Ampang.
Ofwel moeten de kinderen pendelen, maar dat zou tegen de stroom in zijn. Ofwel moet Jochen pendelen, met de files mee. Dit laatste is niet zo ideaal dus. Daarbij komt dat ik persoonlijk liever dichter bij de stad lijk te wonen... dus gingen we voor een woonst in het centrum.

In het centrum kan je kiezen tussen wonen in een condominium met een kleiner aantal wooneenheden. Of wonen in een wolkenkrabber met tientallen tot honderden appartementen.


De wolkenkrabber heeft dan wel weer als voordeel dat je erg veel extra faciliteiten hebt. Gaande van een gymzaal, speeltuin, sauna, bubbelbaden, zwembaden tot zelfs een yoga-dek of tennisveld. Al zijn er in de kleine condo's ook altijd wel een fitnessruimte en zwembad voorzien.

zwembaden:






fitnessruimtes:






speeltuinen:







Soms heb je zelfs je persoonlijke zwembadje:



Of je eigen jacuzzi op het terras:


Vanuit de wolkenkrabbers heb je een wijds uitzicht:





Soms zelfs vanuit je bad:


Maar helaas is er meestal ook een wolkenkrabber-bouwwerf in de buurt:


Niet makkelijk dus... een keuze maken!

1 opmerking:

  1. potdorie Soof. Ga je in zo'n appartementsblok wonen? Ik had me toch een vrijstaande villa met zwembad en palmboom in de rijstvelden voorgesteld...

    BeantwoordenVerwijderen