x

x

dinsdag 14 januari 2014

Hong Kong (deel 2)

We deden wat kennis op over het koloniale verleden van HK in het Hong Kong museum of history.


En vervolgens struinden we een aantal typische lokale 'markten' af. We begonnen met de bloemenmarkt.




Vervolgens passeerden we langs de vogelmarkt.






 zo'n schoon kooitjes

 lekkers voor de fügelkens: krekels

en wormkes

We passeerden bakkerij Uncle Fong waar het lekker naar Brusselse wafels rook. Blijkbaar waren ze er 'egg waffles' ofte eggettes aan het bakken. De geur was uitnodigend en we konden er, ondanks de wachtrij, niet aan weerstaan. Gelukkig, want het bleek o-ver-heerlijk te zijn! Het is dan ook niet voor niets dat het tot de meest geliefde 'street snacks' van HK behoort. 

Toevallig zag ik vandaag in KL in Low Yat Plaza een foodstall Megastar genaamd. Zij verkopen 'unique Hong Kong streetfood' en dus ook deze eggetjes. Benieuwd of ze daar ook zo goed zijn!




mmmmmmm

We wandelden verder richting de goudvismarkt. Het is voor de Chinezen een eeuwenoude traditie om goudvissen in een aquarium in huis te plaatsen. Het maakt deel uit van hun Feng Shui en zou voor rijkdom en positieve energie zorgen. Maar als je ook van plan bent zoiets aan te schaffen, zet dan de bokaal niet in je keuken of slaapkamer. Want dat zou dan weer niet ok zijn. In je slaapkamer moet er namelijk passie en vuur aanwezig zijn. Het water van de visbokaal zou dit kunnen blussen. Niet goed bezig dus!

 waar is den tijd dat ze zo in het eendjeskraam op de kermis hingen
sinds 1995 verboden


 Hong Kongnezen kiezen hun viskes uit

ook andere diertjes kon je er aanschaffen, zoals deze kleine waterschildpadden

Toen we naar de jademarkt liepen, passeerden we nog het red brick house dat dateert uit 1895. Het is wat nog overblijft van het oude pompstation dat water oppompte uit nabijgelegen bronnen. Het gebouw staat er nu een beetje verloren bij tussen al de hoge buildings.


 op een plein nabij de jademarkt spelen mannen een partijtje xiangqi


 typische lichtreklame


Geleidelijk aan werd het donker en het duurde niet lang meer of we lagen vredig in onze bedjes te slapen. Temeer omdat we fit moesten zijn voor de volgende dag. Want dan... stond er een kerstverrassing op het programma.

Maar dat...
is weer een ander verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten