x

x

dinsdag 20 maart 2012

Ontvoering

Indiase rebellen ontvoeren twee Italianen
zondag 18 maart 2012, 13u58 Bron: ap Auteur: jvt

Maoïstische rebellen hebben in het oosten van India twee Italianen ontvoerd. Ze eisen onder meer dat de lokale overheid alle anti-maoïstische acties stopzet in ruil voor de vrijlating van de mannen.

De Italianen werden zaterdagavond ontvoerd in het populaire toeristenresort Daringibadi in Kandamal. Volgens de politie gaat het om Paulo Bosusco (54) en Claudio Colangelo (61). Een van hen woont al twaalf jaar in het kustplaatsje Puri waar hij een reisbureau leidt.

De leider van de maoïsten in de deelstaat Orissa, Sabyasachi Panda, eiste in een audioboodschap die lokale televisiezenders zondag ontvingen dat niet alleen alle gewapende acties tegen de rebellen worden stopgezet, maar ook dat er maoïstische rebellen worden vrijgelaten en dat alle politie- en paramilitaire kampen worden ontmanteld.

De hoogste functionaris van de deelstaat riep de rebellen op de mannen vrij te laten. 'De regering is bereid tot allerlei soorten onderhandelingen binnen de wet, maar dan moeten ze eerst de twee mannen vrijlaten', zei Naveen Patnaik. Hij noemde de ontvoering een 'verschrikkelijk misdrijf'.

In het conflict tussen de autoriteiten en de rebellen zijn de afgelopen jaren zeker tweeduizend mensen om het leven gekomen. Premier Manmohan Singh heeft de opstand de grootste bedreiging voor de binnenlandse veiligheid genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten