x

x

maandag 2 juli 2012

Mooi Maleisië (deel1)

Twee weken geleden vertrokken we met ons viertjes op relax-vakantie naar Maleisië. Na de vele, redelijk vermoeiende cultuurvakanties in India wilden we eens gewoon niks doen... lekker genieten van  de natuur en van elkaar. Mooie stranden, hangmatten, appel-blauw-zee-groen water, koraalriffen, zon, lekker eten en drinken, gezonde lucht.

Onze eerste stop was Kuala Lumpur, de hoofdstad. We waren waarlijk onder de indruk van de luxe en moderniteit op de luchthaven. We moesten er niet over transportbanden lopen zoals in Zaventem en Delhi, maar werden er met de luchthaven-metro vervoerd. Indrukwekkend! Maar wat ons vooral opviel, was dit:



Wat een luxe :-)!

In KL verbleven we bij Heiki, Nele en zoontje Jérôme, onze uiterst gastvrije collega's van de Belgische ambassade in Maleisië. Ze toonden ons vooral het nachtleven in KL en we ondervonden dat we 'mietjes' zijn.

De kinderen speelden met Jérôme en met Mirte, het dochtertje van de ambassadeur. Verder wandelden we door de winkelcentra en speelden de kinderen in een indoor-speeltuin, liepen we in de schaduw van de hoogste twin-towers ter wereld, de Petronas Twin Towers en gingen we naar Aquaria.








Na enkele dagen vlogen, reden en vaarden we naar onze volgende bestemming: Pulau Perhentian. Een eerste paradijselijke bestemming in het noord-oosten van Maleisië. We logeerden in Cocohut, een niet super aangenaam resortje (veel rommel, saai ontbijt en slechte bedden). Maar dat kon de pret niet bederven.

We genoten van de prachtige, witte zandstranden. Van de postkaartzee en het koraal. We snorkelden en kwamen Nemo en zijn vrienden tegen. We zwommen met de zeeschildpadden en de zwartpuntrifhaaien. Erg indrukwekkend allemaal... alleen de kwallen probeerden soms de pret te bederven... Maar dat is hen niet gelukt!



















De tijd vliegt als je het zo naar je zin hebt... dus dat was hier zeker het geval. De tijd was gekomen om in te pakken en per boot naar ons volgende eiland te 'hoppen': Pulau Redang! 

1 opmerking: