Omdat de plaats waar ze wonen op de compound nogal beperkt is, werd er midden op de straat een tent opgezet. Daarin stonden een buffet, een dj met discobar en dansvloer en heel veel stoelen. Eventuele obstakels die op de straat stonden werden niet eens uit de tent verwijderd... 'Incredible India'!
We werden naar de bruid gebracht. Zij was uitgedost met tientallen armbanden, een mega-glitter-sari, juwelen en een geweldige gouden ring door haar neus.
De bruid zat te wachten op haar bruidegom. Die was, zoals dat altijd gaat bij een Indisch huwelijk, onderweg naar haar op een koets met witte paarden.
Het was dus even wachten alvorens het feest begon. De kinderen, Roos, Sam en Pablo, vonden het alvast erg leuk. Ze dansten en kregen al snel ook al de Indische kindjes actief op de dansvloer.
Het was echt mooi om te zien hoe iedereen er op zijn paasbest uitzag.
We werden echt als eregasten behandeld, en dat was soms wat onwennig. Zo hadden ze speciaal voor ons een rijtje met stoelen gezet, vlak voor de tronen van de bruid en de bruidegom. We zaten dus werkelijk 'op de eerste rij', terwijl wij het bruidspaar eigenlijk het minst van al kenden.
De bruidegom moest blijkbaar van ver komen, want het duurde erg lang eer hij arriveerde. Ondertussen werd het buffet geopend, aten wij onze maaltijd op in een speciaal voor ons gereserveerd hoekje en wilde iedereen met ons op de foto. Smiiiiile!!!
We hoorden getrommel, vuurwerk en gejoel. De bruidegom was in aantocht! Hij zat met een waaier van geld rond zijn hals op een zilveren koets die getrokken werd door enkele witte paarden. Bij hem liepen allemaal feestende, dansende mannen.
De bruidegom kwam de feesttent binnen en nam plaats op zijn troon.
Zijn bruid werd naar hem gebracht en ze hingen bij elkaar een bloemenkrans rond de hals.
Ze namen plaats op hun zilveren tronen. Vervolgens mocht iedereen één voor een bij het bruidspaar komen om zijn cadeau te overhandigen en voor de verandering... nog eens mee op de foto gaan.
Wist je trouwens dat...
... de meeste huwelijken in India gearrangeerde huwelijken zijn?
... men meestal huwt met iemand van dezelfde kaste?
... de familie van de bruid moet zorgen voor een dowry (bruidsschat)?
... het ook de familie van de bruid is die het hele feestgebeuren betaalt?
... een gemiddeld gezin zo'n 12 jaar moet werken om dit te kunnen financieren?
... je derde dochter dus zo ongeveer gelijkstaat aan een 'familiaal faillissement'?
... dit eigenlijk sinds 1961 bij wet verboden is via 'the dowry prohibition act'?
... er o.a. daardoor in India veel meisjes geaborteerd of gedood worden?
... het daarom sinds 1994 verboden is voor een gynaecoloog om het geslacht van de foetus aan de ouders mee te delen?
... de bruid vanaf de dag van haar huwelijk het ouderlijk huis verlaat en vervolgens toebehoort aan de familie van haar man?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten