x

x

woensdag 25 september 2013

Polo

Dit weekend gingen we kijken naar de finale-wedstrijden van de Royal Selangor Polo Club. Sam is dol op dieren, dus ook op paardjes!




Hennie, een Nederlander die hier al jaaaren woont, liet de kinderen een ritje maken op één van zijn paarden. Ze waren verkocht... en willen nu... leren paardrijden of course!

Buren

Een aantal nieuw aangekomen collega-diplomaten verblijft/verbleef hier ook in Micasa. Onze buren waren Rolf en Evelyne en hun drie dochters Giuliana, Alexia en Sara. Ze zijn afkomstig uit het Italiaans sprekende deel van Zwitserland. 

De meisjes gaan ook naar de Franse school. Onze kinderen zijn ondertussen beste vriendjes geworden met de meisjes. En vorige week vierden we samen de 16de verjaardag van de oudste dochter. Erg gezellig. 



Ondertussen verhuisden zij naar hun appartement. Super voor hen. Wat minder leuk voor ons. We missen hen hier toch een beetje!

Op appart-hotel

We zitten hier sinds 17 augustus in Micasa op appart-hotel (serviced apartment). Concreet bestaat dat uit een master-bedroom met badkamer en dressing:




een eetplaatsje met living:


een keuken met niet al te veel gerief om te koken:


en de slaapkamer van Roos en Sam, ook met aangrenzende badkamer:



Dit hotel ligt op wandelafstand van KLCC (Kuala Lumpur City Center), de Belgische ambassade, de residentie van de ambassadeur, de winkels enz. Erg goed gelegen dus!

Ze komen dagelijks de kamer poetsen, net zoals dat in een hotel gebeurt. Het voordeel is gewoon, dat we zelf kunnen koken en een ontbijtje prepareren. Want zeg nu zelf, twee maanden met een gezin in een gewone hotelkamer is niet echt luxe. We zijn dus heel blij met onze keuze voor dit appart-hotel.

Al zijn er grenzen. Inderdaad, er zijn grenzen. We zouden normaal gezien vorige week zaterdag na een onderhandelingsperiode van 11 dagen (!) het contract van ons huis ondertekenen. Maar daar werd door een hoger bod van Shell een stokje voor gestoken. Tja, pech dus.

Gelukkig is het appartement dat we ook erg leuk vonden nog vrij. Maar alles gaat zooo traaaaag vooruit. Contract onderhandelen met een landlord die in Venezuela woont, toestemming vragen aan de FOD in Brussel,... zeker door het uurverschil neemt dit allemaal erg veel tijd in beslag.

We zijn het hier dus een beetje beu ondertussen. Hebben het hier wel zo'n beetje gezien. Ook de kinderen verlangen naar hun speelgoed, hun eigen bedje,... Want na 3,5 maanden als een zwerver te leven, wordt het hoog tijd om weer ons eigen stekje te hebben!

zaterdag 14 september 2013

Schoolbus


De verkeerssituatie hier in KL is vaak heel slecht. Vooral tijdens de spitsuren. In principe is het zo'n 15 minuutjes rijden vanuit Ampang, waar wij nu wonen, tot in Mont Kiara waar het LFKL (Lycée Français Kuala Lumpur) zich bevindt. Maar tijdens de spits doe je over de heen-en-terug reis al snel 90 minuten. Zeer frustrerend dus!

Daarom wordt er vanuit de school op aangedrongen om per bus naar school te komen. Aanvankelijk was er voor mijn meisjes op de bus geen plaats, maar dat werd ondertussen geregeld. Zij blij omdat ze met hun vriendjes op de bus naar school kunnen rijden. Ik blij, omdat ik mijn dagen niet langer pendelend doorbreng!

Concreet vertrekken ze hier om 6u45 met de bus. Om 8u begint de school en om 14u30 zit het er alweer op!

dinsdag 3 september 2013

Lijfstraffen

In een krantenartikel over een razzia die werd gehouden voor het vinden van mensen die illegaal in het land verblijven:

...'The illegals will be deported immediately while their employers can be fined up to RM50,000 or be jailed up to five years, given six strokes of the cane or all three.'...

Haze, voor de verandering


In Delhi hadden we te maken met luchtvervuiling. En hier in KL hebben we te maken met luchtvervuiling. In Delhi was het smog. Hier is het haze, maar gelukkig niet altijd.

Haze is te wijten aan het verbranden van palm-plantages voor palmolie, om het land te ruimen na de oogst en de grond vruchtbaar te houden. Dit wordt gedaan in bijvoorbeeld Indonesië en het zorgt voor luchtvervuiling in andere delen van Azië.

Tja, 't is eens wat anders dan de smog uit Delhi... :-S

C'est la rentrée!

Vanochtend om half zeven uit bed. We zouden bij gebrek aan de schoolbus namelijk al vroeg naar het LFKL, het Lycée Français Kuala Lumpur, moeten vertrekken.

De kinderen hebben het alvast schitterend gedaan... zo hun eerste schooldag op een 'vreemde' school. Ik ben in elk geval heel erg trots op hen!


 bij het hotel, wachtend op onze 'lift' naar school

 we zijn er!

 go go Roos!

Ik dacht dat de 'traffic' aan het lycée in Delhi slecht was... maar toen had ik nog geen kennis gemaakt met de chaos voor de school hier in KL. Man man man! Niet te doen. Ze moedigen de ouders dan ook aan om de kinderen van de schoolbussen gebruik te laten maken. Maar dat wordt nu eigenlijk pas allemaal deftig georganiseerd, dus voorlopig kunnen onze kids nog niet op een bus en is het nog wat afwachten.

Roos zit nu in CE2 (Cours Elémentaire) ofte het derde leerjaar. Sam is kleuter-af en gaat nu naar CP (Cours Préparatoire) ofte het eerste leerjaar.

Zondag mochten de nieuwkomers samen met hun ouders al een bezoekje brengen aan hun nieuwe school. We vonden het in elk geval erg indrukwekkend wat de faciliteiten van de school betreft. Een wereld van verschil met de school in New Delhi!

de speelplaats van de lagere school

 de turnzaal

 de klimmuur

 het zwembad

 de sportvelden

de refter

En nu... wachten op hun verhalen... wat ben ik benieuwd!

zondag 1 september 2013

China town

Bijna 25% van de Maleisische bevolking heeft Chinese roots... geen wonder dus dat je in Kuala Lumpur ook een China Town kan vinden. En daar trokken we gisteren naartoe.


Het is een plaats waar je dag en nacht de Chinese sfeer kan opsnuiven. Je ziet het o.a. aan de vele lampionnetjes, de stalletjes met allerlei nepspullen waar je goed voor moet afdingen en de gevogelte-restaurantjes.


 Paul Smith, Zara, LV,... echte fake en dat allemaal voor een goeie 30 Euro! Je kon er ook Ray Ban's kopen aan 4 Euro, een Paul Smith reistas aan 20 Euro of een 'real fake Belgian Ice Watch' aan 2,5 Euro!




 veel volk

Wat dit precies was, weet ik niet. Iets met kokos, rijstbloem en suikersiroop. Maar 't was njammie!

 oude geveltjes

overdekte straat

de favoriete shop van Roos en Sam: de hello-Kitty shop!