x

x

dinsdag 22 februari 2011

Jogger

Wat doet een mens zoal op zondagochtend?


Deze man is een vaste waarde in de straten van Delhi. Hij jogt namelijk achterwaarts, in het midden van de straat en met een dikke koptelefoon op zijn hoofd. Als je goed kijkt, zie je nochtans een mooi aangelegd voetpad langs de kant van de straat. Maar joggen op een voetpad draagt niet bij tot je sterrenstatus, niet waar?

zondag 20 februari 2011

Ontbijt met Sneeuwwitje



Japans eten

Gisteren ging ik uit eten met Mieke, Werner en Sebastiaan.


Erg gezellig tot we daar letterlijk uitgerookt werden door onze chef. De Indische mensen naast ons hadden hun eten 'extra spicy' gevraagd. De stoom die dat gaf zorgde voor ademnood, niezen en janken! Toch maar elders gaan zitten!

Speeltuin

Gisteren gingen we nog een keertje naar de speeltuin van de DLF shoppig-mall. De kinderen konden er een gratis tattoo laten spuiten.



Roos verlegde haar grenzen en durfde nu zonder hulp over het touw lopen en van de paal glijden, geweldig!


Party party

Vorig weekend gingen we naar het verjaardasfeestje van Stephan. Vooral Sam vond het super-leuk om op de paardjes te rijden.



Spelen bij de ACSA

Op vrijdagnamiddag gaan we meestal gezellig met Caitlin en haar twee zoontjes Darian en Arthur naar de Amerikaanse Compound. We spelen er eerst op de speeltuin en eten er vervolgens een avondmaal gevolgd door een overheerlijk ijsje.





Standbeeld of fontein?

In België is het vaak gokken wanneer er een nieuw rond punt wordt aangelegd: Komt er een standbeeld? Komt er een fontein? Of komen er bloemen en planten in het midden? HIer wordt de ruimte in elk geval nuttiger besteed:

Slapen

Sinds papa in België is, slapen zijn vrouwen op dezelfde kamer. Gezellig!


zondag 13 februari 2011

Bezoekje aan de buren



Na onze fietstocht wou Sam een bezoekje brengen aan 'Jiëlke'.


Poppenkast


Woensdagavond gingen we, samen met enkele vrienden, naar een poppenkast voorstelling kijken.



De artiesten waren afkomstig uit Turkije (Cengiz özek shadow theatre) en ze brachten een soort van schaduwspektakel.

Het verhaal ging over een meneertje, Karagöz, die voortdurend vuilnis in de zee werpt. Twee anderen, Hacivat & Karagöz, worden daardoor tijdens het vissen gestoord. Het vuilnismonster leert Karagöz een lesje en eet hem op. Het loopt uiteindelijk allemaal goed af en Karagöz beseft dat hij voortaan geen vuilnis meer in de zee moet werpen.




Moraliserend maar ook heel mooi! Jammer dat er zo weinig Indische toeschouwers waren... voorlichting op dit gebied is namelijk meer dan welkom!

Fijn stof

Laatst las ik op de website van De Standaard dat er te veel fijn stof in de lucht zat in België. Smogalarm werd afgekondigd, op de autostrades werd de maximumsnelheid 90 kilometer per uur.

Prachtig dat men dit meet, signaleert en dan ook maatregelen treft.

Ik vraag me echter af wat het in Delhi zou geven. Volgens mij zouden wagens gewoon moeten afgeschaft worden, zou men het stoken van vuurtjes moeten verbieden enz.

De smog op zich ziet eruit als mist. Deze mist heeft echter wel een geurtje en een smaakje: uitlaatgassen. De was buiten hangen is dan uiteraard uit den boze... je vers gewassen goed zou meteen ruiken alsof het achter de uitlaat van een wagen gebonden was.

Maar er zit hier zo veel fijn stof in de lucht, dat er elke dag (niet overdreven!) met nat gepoetst moet worden. En dan nog... als we op onze blote voeten lopen, dan zien die er na niet meer dan enkele minuten jammer genoeg zo uit:


Ik wil niet weten hoe mijn longen er ondertussen bij hangen!

woensdag 9 februari 2011

Bezoek


Peter is hier opnieuw enkele dagen op bezoek alvorens door te reizen naar Thailand. Deze keer niet alleen, hij bracht 'zijn liefje' mee. Sam vond het aanvankelijk maar niets, Peter moest zonder 'zijn liefje' komen. Maar Kristien wist haar hartje al snel te veroveren via haar enthousiasme en knutseltalent. En vanaf toen... was de rust voor haar over!


Al heeft ze niet te klagen, ze kreeg van mijn dochters een gratis mani-en pedicurebeurt!


maandag 7 februari 2011

Paan - niet voor gevoelige kijkers

In India heerst er een echte spuugcultuur. Overal hoor je gerochel en wordt er in het rond gespuugd. Ik word er soms bijna misselijk van als ik het hoor.

En vooral het spugen van de rode paan, betel, vind ik walgelijk. Niet alleen omwille van het gespuug op zich, maar nog meer doordat het zo'n vieze, vaak onuitwisbare sporen nalaat.



Niet alleen op muren maar bijvoorbeeld ook op bussen. De mensen hebben de paan een hele tijd in hun mond gehad en spugen hem dan gewoon langs het raam naar buiten. De zijkanten van de bussen zien er daardoor smerig, vies en vuil uit.

Ook in de aanloop naar The CommonWealth Games werden er beschamende foto's getoond van het splinternieuwe atletendorp dat bijna af had moeten zijn. Het was er naar verluid zo vies, dat zelfs de mensen van de Delhi-schoonmaakdiensten zouden geweigerd hebben om dit nog te poetsen!

zondag 6 februari 2011

Fietsen


Toen moeke en vake nog hier waren, heeft mama al haar moed bijeen geraapt. We vertrokken met de kinderen en hun fietsjes naar het park. Het werd namelijk hoog tijd dat Roos zou leren fietsen.

Roos dacht daar altijd anders over: 'Als ik zes jaar ben, dan ga ik fietsen'. Ze zat op haar fiets een beetje in het rond te kijken, hing scheef (en viel dus om) in de bochten, was continu met haar haren bezig,... kortom, veel fietsen zat er niet in. Een beetje teleurgesteld kwamen we terug thuis.

De volgende dag probeerden papa en vake het opnieuw. Met succes, Roosje kwam fier terug thuis: ze kon fietsen!

Tegenwoordig kan ze er zelf echt van genieten. Ze doet niets liever dan met haar fietsje hier bij ons in de straat te rijden. En mama is daar niet rouwig om!



Voor Sam gaan we ook een fietsje kopen. Die van Roos is voor haar nog wat groot, maar wellicht zit fietsen er voor haar al wel in. Op haar loopfiets doet ze het in elk geval erg goed!


Shoppingcentra

Soms moet je noodgedwongen naar een shoppingmall omdat zich daar net winkels bevinden die je elders niet hebt. Als je deze opdracht alleen met je twee kids moet volbrengen, moet je bepaalde activiteiten verzinnen die ook zij leuk vinden.

In de DLF mall in Vasant Kunj is dat niet zo moeilijk. Er is een leuke speeltuin met ballenbad!




Maar wat ze het allerleukst vinden, zijn de MAC winkels (make up). De Indische verkoopsters vinden het geweldig om mijn twee blanke meiden te maquilleren; En mijn twee blanke meiden vinden het nog geweldiger om door deze Indische verkoopster gemaquilleerd te worden!


Can support walk

Vanochtend vroeg gingen we samen met vrienden wandelen voor Can Support. Een organisatie die geld inzamelt voor alles rond preventie en onderzoek rond kanker. We kregen een hele outfit cadeau, drankjes en snoepgoed. Je vraagt je af of er van die 5 Euro sponsoring die je betaalt uiteindelijk nog wel wat over blijft voor het goede doel.

Roos had er best wel zin in.


Sam daarentegen...


'Dat belooft', dacht mama. 18 kilo de hele wandeling op de arm meezeulen... Maar toen kwam Sam haar boezemvriendinnetje Neo aangelopen. De pret kon niet meer op! Was dat even een opluchting voor Sam, en nog meer voor mama!