x

x

maandag 14 mei 2012

Kerala (deel 1) - Periyar

Een dikke maand geleden, bracht Oekie ons zijn jaarlijkse bezoekje. Tijd dus om nog eens op vakantie te gaan! Deze keer trokken we opnieuw richting Kerala, maar dan een beetje Noordelijker dan verleden jaar.

We namen een vlucht naar Kochi (vroeger Cochin genaamd). Van daaruit reden we per taxi naar Periyar. Dit is een oerwoud-achtig natuurgebied in de bergen. 

Onderweg passeerden we vele rubberplantages (nooit eerder gezien), hadden we een lekke band (alweer, pfffff) en reden we door de prachtige  theeplantages.





Vlakbij Periyar verbleven we in het dorpje Thekkady in een fijn hotelletje, Chrissie's. We aten er een huis-bereide verse pasta en gingen vervolgens naar Elephant junction. Hier deden we een ritje op de olifant, mochten we de olifanten voeden, schrobben en als bedanking kregen we van de olifant een douche!






In Kerala is er een grote gemeenschap van Christenen. Omdat het net de goede week was, waren er vele processies en festiviteiten. Best wel indrukwekkend om te zien hoe dit nog volop beleefd wordt. Grappig ook dat de mannen en de vrouwen in de processies vaak in twee aparte rijen lopen. Ook best indrukwekkend om nog eens een kerk te zien waar mensen tot buiten de kerkdeuren staan om de mis te volgen!




Pin zit door zijn kaken!



Kerala is werkelijk een paradijs voor mensen die graag fruit eten en verse fruitsapjes drinken. Ook de versgebakken bananenchips was niet te versmaden!




De volgende ochtend wilden we graag het natuurpark in gaan. Een goede manier om dit te doen, is te voet of in een soort kayak. We hadden echter pech, want met jonge kinderen bleek het verboden te zijn. Best bizar dat dit op geen enkele website of in geen enkele reisgids vermeld stond. We waren dus genoodzaakt om een boottocht met een grote boot op het door de Britten aangelegde meer te maken... niet super-indrukwekkend en haast onmogelijk om wildlife te spotten. We zagen wat vogels, zwijnen en een bizon (maar dan van heeeeeeel erg ver).



Na deze ietwat teleurstellende boottocht brachten we een bezoekje aan de kruidentuin van Mr. Sebastian. Erg boeiend om te zien hoe vele kruiden die wij dagelijks in onze keuken gebruiken, werkelijk groeien. Denk maar aan muskaatnoot, peper, koffie, cacao,...




Jeroen en Jochen gingen in de namiddag te voet op pad in de jungle. Het tempo lag blijkbaar erg hoog, dus het was erg vermoeiend geweest. Ook al zitten er honderden wilde olifanten, het enige dat ze ervan te zien kregen was 'olifantenshit'. Maar ze spotten voor de rest best wel mooie en indrukwekkende beesten.



Ondertussen deden de kids en ik een beetje sightseeing in het dorpje zelf. Dik tegen Roos haar goesting, want die was veel liever gewoon in het hotel gebleven om spelletjes te spelen. En omdat Roos geen zin had, werd Sam des te enthousiaster. Het monstertje...


Een berg kokosnoten in een fruitwinkeltje.


Heel veel volk in de mis.


Een geweldige bollywood-affiche.


Sam bij een ik-weet-niet-meer welke plantage vlakbij ons hotelletje.

De volgende ochtend vertrokken we richting Alleppey, de haven van de houseboats. Maar dat... is weer een ander verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten