x

x

maandag 21 mei 2012

Kerala (deel 3) - Kochi aka Cochin


Vanuit Allepey reden we naar Kochi. Een prachtig koloniaal stadje in Kerala. Ik vond het een atypische Indische stad, waar nog veel oude huizen bewaard zijn gebleven en zelfs mooi onderhouden blijken te zijn.

We logeerden er in 'The Secret Garden' en dat was een goede keuze. Het was een prachtig hotelletje, gerund door een Indiër en een IJslandse dame. Zij is architecte, kunsthistorica en antiquair en dat is eraan te zien. Alles klopte tot in de kleinste details. Ze is erin geslaagd heel erg mooie doch vaak erg goedkope Indische spullen uit te zoeken en ze samen te brengen tot een prachtig geheel.





We bezochten op ons dooie gemak het stadje, beginnend bij de St. Francis Church waar de eerste tombe van Vasco da Gama te zien is. Hij 'ontdekte' India vanuit Europa aan het einde van de 15de eeuw. Hij kon via zijn tocht bewijzen dat de Indische oceaan niet volledig door land omgeven is. Zijn lichaam werd al na enkele jaren overgebracht naar Portugal. Het is wel bizar om Nederlandstalige opschriften te lezen in India.




Langs lanen met koloniale huizen liepen we naar de zeer gekende Chinese visnetten.



Deze vistechniek werd vermoedelijk door Chinese handelaars geïntroduceerd toen Kochi nog een belangrijk handelscentrum was. Ze worden manueel neergelaten en via een mechanische installatie met zes man weer opgehaald. Men vangt er vooral kreeftachtigen en vissen mee. En ook een hele hoop rommel en vuiligheid. Want op de foto hierboven ziet het er bijna sprookjesachtig uit. Maar als je een beetje minder je best doet, dan is het resultaat het volgende:


Het was warm, dorstig weer. En wat smaakt er dan beter dan een lekkere verse kokosnoot vol overheerlijk kokoswater? Njammie!



We namen een overheerlijke vismaaltijd op een welriekend terrasje langs het water. Omdat Delhi zo ver van de zee gelegen is en er een hoop hapert aan de coldchain, kunnen we tijdens het warme seizoen hier niet echt veel verse vis eten. Wat was het heerlijk genieten om verse vis te kunnen eten!

De volgende ochtend wandelden we nog wat rond in het centrum. Het is werkelijk een gezellig stadje, met leuke winkeltjes. 


nog veel communisme in Kerala


vers fruit zoals bananen


veel bananen


geen olifanten te zien in de jungle, maar helaas wel in de stad


We kochten een traditionele olielamp en lieten onze namen erin graveren in het Malayalam, de taal die in Kerala gesproken wordt.

We namen een Indigo-vlucht met historisch weinig beenruimte terug naar Delhi en konden beginnen af te tellen naar onze volgende uitstap: Agra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten