x

x

zondag 20 mei 2012

Kerala (deel 2) - de houseboat

En hop, daar gingen we weer in een taxi op weg. Deze keer langs theeplantages en goede-vrijdag-processies richting Allepey. 




Dit gedeelte van Kerala is gekend omwille van zijn zogenoemde 'backwaters'. Kerala is een staat, gelegen aan de Arabische zee. De backwaters zijn een aaneenschakeling van meren, kanalen en rivieren. Het is een prachtig stuk natuurgebied waar vooral met 'houseboats' op gevaren wordt. 

Ook wij boekten zo'n houseboat, meer bepaald de eco-houseboat 'Johnson's pride'. De avond voor ons vertrek mochten we gratis in Johson's homestay verblijven, een backpackers-homestay. Hij verwees ons ook door naar 'the secret beach'. 

Op de foto's lijkt het nog best idyllisch maar toen we er pas toekwamen, liep er een man het strand op, trok zijn broek tot onder zijn knieën, hurkte neer en... tja, ik moet er geen tekeningetje bij maken... De zee was er ook erg krachtig en wild, zwemmen en zelfs pootje baden was zo ongeveer onmogelijk. 



Ik begrijp niet hoe backpackers het doen... slapen met zo weinig comfort. We hadden geen airco ook al was het heel erg warm en vochtig. De kamer had een bed en een muggennet, en meer valt er ook niet over te zeggen. De meid kookte een lekker BBQ-maal met vers gevangen vis, Johnson zorgde voor een vertoning van 'Alice in wonderland' in 3D. We keuvelden wat met andere backpackers en keken vooral uit naar de volgende dag... een hoogtepunt van onze Kerala-reis!



Op deze boot mochten we 24 uur van ons leventje spenderen. Slechts 24 uur eigenlijk, want de tijd vloog en we hadden er best nog wel enkele uren op willen doorbrengen. Het was echt genieten. We kregen een stuurman, een kok en nog een helper mee aan boord. De kok was echt ge-wel-dig. Hij toverde om de zoveel minuten wel weer wat lekkers op tafel: vers bereid roomijs, bananen-lassi, bananenbeignets, de lekkerste maaltijden,... We werden waarlijk verwend.


genieten


en nog genieten


 

Het leven speelt zich hier af op en langs het water. Boodschappen of zaken doen? Even de boot nemen!



stuurvrouwen


afwassen, kleren wassen, verkoeling zoeken in het water




optreden


kindje kijkt naar voorbijvarende boten


vissende vrouw


wassen in de rivier voor het donker wordt

Voor we het door hadden begon de zon onder te gaan. Het was nog steeds even vochtig en warm, afkoeling kwam er niet. We meerden aan, hier zouden we de nacht doorbrengen.


Maar eerst maakten we nog een avond-wandeling langs kleine kreekjes van de backwaters. Het was echt prachtig. De mensen waren allemaal heel geïnteresseerd, goedlachs en vriendelijk. Ze leven in en met de natuur. Het was echt een unieke ervaring om daar te kunnen rondwandelen.


wandelen in de avondzon langs prachtige rijstvelden


ballon gekregen van backwater-meisjes



de water hyacint - 'the worst aquatic weed ever known, the aqua live killer' - zou een bedreiging zijn voor al wat leeft in en rond de backwaters


je houdt het niet voor mogelijk: een postkantoor in 'the middle of nowhere'!

'


vrouw doet de vaat


stressmoment voor Oekie: balanceren om aan de overkant te geraken

Eens terug op de boot, wachtte ons een heerlijk avondmaal. We speelden nog wat spelletjes en gingen toen naar bed. Door de hitte en het gebrek aan een airconditioner deden we geen oog dicht. Zodra de zon opkwam, waren we dus weer uit de veren!

Roos en Sam gingen vissen... helaas zonder resultaat.



We konden de opgaande zon en de zich ontwakende natuur aanschouwen... prachtig!




Kingfishers

Omdat je met de grotere houseboat niet overal kan varen, deden we die ochtend een tripje in een kano. Het was puffen, zo in de hete zon. Vooral voor papa, want onze bejaarde roeier van dienst delegeerde zijn taken al snel door aan Jochen!


'row row row the boat...'


melk halen



kids willen uiteraard ook een keertje roeien


prachtige waterlelie



wassen


afwassen


de onbeschrijflijk mooie backwaters van Kerala

En toen was de tijd gekomen om te ontbijten, terug te varen en de boot met veel pijn in het hart over te laten aan de volgende gasten... 

2 opmerkingen:

  1. Mooi, mooi, mooi, een heel ander India dan wij gewoon waren in Delhi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi, mooi, mooi..... en stoere stuurlui !!!

    moeke en vake

    BeantwoordenVerwijderen