x

x

zaterdag 6 juli 2013

Sri Lanka (deel 2) - Udekki

Na de brok cultuur waren we allemaal toe aan wat rust. En die vonden we... Bij gastheer Glen in het kleine resortje Udekki. Dit ligt centraal in het westen, aan de kust, op een klein stukje schiereiland dat Kalpitiya wordt genoemd. 

Het was er warm... verkoeling wilden we vinden in de zee of in het zwembad maar het water had onze lichaamstemperatuur. Toch was het genieten... vooral van elkaar, de zonsondergangen, het dolfijnen-spotten en van de cocktails en het heerlijke eten dat we voorgeschoteld kregen. Nog nooit zo veel scampi's, krabben en kreeften bij elkaar gezien (en gegeten)! Heeerlijk!

 zoutwinning

 prachtige palmbomen, absolute must voor een 'exotische vakantie'

vluchtelingendorp (in Sri Lanka heb je heel wat vluchtelingen uit Jaffna, het noorden)


 genieten van een zonsondergang, met een cocktail, op het strand
schol!



 babbelen met gastheer Glen

uitje met de boot om dolfijnen te spotten
walvissen kon ook, maar die hebben we helaas niet gezien








mmmmmmmmmm...


zwemmen in de zee...

We werden hier op een harde manier geconfronteerd met de gevolgen van de Indische sluikstortmentaliteit. Dagelijks spoelt hier kilo's vuiligheid aan, 'made in India'. Een frustrerende zaak voor de mensen die hier wonen.

1 opmerking:

  1. Salut Sofie, alles goed? On est en Belgique mais je n'ai pas tes coordonnées. Peut etre on peut faire quelque chose avec les enfants. Envoie-moi in sms +32 473 894678 ou un e-mail vielma.omar@gmail.com

    Omar

    BeantwoordenVerwijderen