x

x

woensdag 20 november 2013

Junior Hash

Een paar weekends geleden, namen we deel aan een wandeling van de KL Junior Hash House Harriers, kortweg, junior hash.

Concreet maakt deze organisatie wandelingen door de bossen, plantages en jungles in en rond Kuala Lumpur. Een goede gelegenheid om deze een beetje te ontdekken. Want als je je weg er niet kent, kan je uiteraard makkelijk verloren lopen.

Op het parcours liggen hier en daar papiersnippers. Je moet deze klein-duimpje-gewijs zoeken en volgen. Het leuke is, dat je hier en daar een beetje verloren kan lopen. Maar dan hoor je plots iemand 'on-on' roepen, wat wil zeggen dat die het pad opnieuw gevonden heeft. En dan loop je gewoon daar weer naartoe. Erg leuk dus, een beetje een spel voor de kinderen om de juiste weg te vinden en te volgen.

De walk was een 4-tal km lang. Gewoonlijk hebben Roos en Sam na 500m wandelen al steken in hun zij, pijn in hun benen of tenen. Maar niets van dattum deze keer. Geweldig toch!

We wandelden door de natuur, de modder, de rivier, klommen op een waterval. Moesten toen het begon te regen soms van heuveltjes naar beneden sliden. Smerige boel, maar big fun!



 Neen, je ziet hier vooral GEEN waterpijp, we staan hier diep in de jungle ;)



Minpuntje zijn de bloedzuigers. Na aankomst was het zaaks elkaar erop te inspecteren. We scoorden er 3: 1 voor Sam, 1 voor Sofie, 1 voor Jochen!






Gelukkig vallen ze er met een beetje muggenspray vanzelf wel af. Al blijft het daarna wel een tijdje doorbloeden. Het smerige beest spuit namelijk een beetje anti-stollingsstof in alvorens het vampier-gewijs je bloed begint te drinken... wat er uiteraard voor zorgt dat je wonde achteraf niet dicht.

Gezien het Halloween was, mochten de kids achteraf 'trick or treat-en'. Ze maakten een gigantische zak snoep buit. Hun dag kon niet meer stuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten