x

x

vrijdag 29 november 2013

Whitening

Europeanen hebben vandaag de dag graag een bruin tintje. Het toont dat we lekker in de zon konden liggen. Dat we geld en tegenwoordig vooral tijd hadden om op vakantie te gaan, om zonnigere oorden op te zoeken.

Nu moet ik hieraan toevoegen, dat dat voor de jaren '20 wel even anders is geweest. Mensen met een gebronsde uit, dat waren handenarbeiders en boeren. Mensen die veel tijd buiten moesten besteden voor hun werk. Mensen die meestal van de lagere klasse waren. Na de jaren '20 ontstond het toerisme. Men ging naar het strand als men er geld en tijd voor had. En zo zijn we van een gebruinde huid beginnen te houden.


Dit is voor Aziaten net tegenovergesteld. In India blijken mensen van de lagere kastes zelfs een meer getinte huid te hebben en mede daardoor minder kansen te hebben in hun leven! Brahmanen zouden een lichtere huid hebben.



Hier in KL zie je dames zich beschermen tegen de zon. Waar wij een tasje of paraplu boven ons hoofd zouden houden wanneer we in de regen lopen, doen zij het wanneer ze in de zon lopen... een parasol dus. Om zich tegen de zon te beschermen. Om te vermijden dat hun huid donkerder zou worden.


Gek? Niet gekker dan een gebruinde huid te willen hebben, zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten