x

x

dinsdag 30 september 2014

Dress code

Voor verschillende events, zijn er hier verschillende 'dress codes'. Voorschriften over hoe je gekleed moet gaan. Meestal staat die genoteerd op de uitnodiging. Dat kan gaan van 'casual' tot 'smart casual', van 'formal' tot 'national dress'.

Jochen moest laatst naar de Merdeka Day Parade. Te vergelijken met de militaire parade zoals we die kennen op de nationale feestdag in Brussel. Het is gebruikelijk om daarvoor een 'batik' aan te doen. Dat is een traditioneel Maleisisch hemd, vaak erg kleurrijk en op een typische manier geverfd.


Bij aankomst van een nieuwe ambassadeur in een land, gaat die altijd zijn 'geloofsbrieven'* overhandigen. Jochen vergezelde de ambassadeur en moest daarvoor een 'pitteleer' dragen. Aangezien we zulks niet in de kast hebben hangen, heeft hij er voor de gelegenheid eentje gehuurd.


chique jongen

*Geloofsbrieven zijn twee documenten van een buitenlands staatshoofd, die een ambassadeur na diens aanstelling aan de Koning aanbiedt. In de eerste brief staat dat de voorganger van de ambassadeur teruggeroepen is. Uit de tweede brief blijkt dat de diplomaat gemachtigd is om namens zijn staatshoofd of regering te spreken. Deze brief bevestigt ook de goede relaties tussen beide landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten