x

x

dinsdag 30 september 2014

Eerste schooldag

Zoals gebruikelijk namen we ook dit jaar een kiekje van de kids op hun eerste schooldag:


Vorig jaar was alles nog nieuw voor Roos en Sam. Ze kenden er niks of niemand. Ze wisten niet hoe het schoolgebouw in elkaar stak, ze kenden de kinderen noch de leerkrachten en bleven daardoor een beetje aan mijn rok hangen 's ochtends.

Dat was wel een verschil met nu. Ze vlogen er meteen in en begonnen volle bak te spelen. Oef! :-D


Anthierens... tja, dan ben je echt wel de eerste van de klas. Vooraan in de rij dus! (In tegenstelling tot Wuyts... met die naam vloog ik altijd helemaal achteraan...)



Ondertussen werden er in de Franse school verkiezingen gehouden. Kinderen die klasafgevaardigde wilden worden, konden zich voor de officiële verkiezingen kandidaat stellen. Allemaal heel ernstig en serieus, net als in het 'echte leven'. 

Vorig jaar stelde Roos zich kandidaat. Maar naast die van haarzelf, had ze slechts 1 andere stem. Ik legde haar uit dat het normaal is dat je weinig stemmen haalt als je nieuw bent in een school. Niemand kent jou... dus gaat ook niemand voor je stemmen. Het kon haar maar matig troosten.

Toch ging ze de uitdaging opnieuw aan... mijn moedige meid. En ook Sam ging er voor. Beiden stelden ze zich kandidaat.

Vorige week woensdag werd dus een spannende dag: verkiezingsdag! Net echt, met stembureaus met gordijntjes, stembussen enz.

Ik had 's middags twee dolgelukkige kids, want ze werden beiden verkozen! Als dat niet leuk voor ze is!

1 opmerking:

  1. Twee flinke meiden, meiden waar je op kunt rekenen, die je zullen helpen waar nodig..... een heel goede keuze van de klas ! Proficiat meiden !

    BeantwoordenVerwijderen