x

x

donderdag 2 september 2010

Naar school met een big smile!

Twee september betekende hetzelfde als eerste schooldag in de Franse school in Delhi. Gisterenavond was al duidelijk dat Sam er erg gerust in was, ze viel meteen in slaap toen ze in haar bedje lag. Bij Roos was dat een tikkeltje anders. Ze moest toch nog even skypen met oma en moeke alvorens ze met een gerust hartje ging slapen.

En vanochtend was het dan zo ver. De grote dag voor Roos, nog een veel grotere dag voor Sam. Voor het eerst echt naar school.



Sam deed het super-goed, begon meteen te spelen en trok zich van ons niets meer aan. 'Daaaag mama en papa, nog een kusje en een dikke knuffel!'



Bij Roos hebben we een beetje lobby-werk moeten leveren bij de principal. Aanvankelijk zou ze niet bij haar twee vriendinnetjes in de klas zitten. Ze hadden haar van hen gescheiden omdat ze vorig jaar te veel Engels sprak tijdens de Franse lessen. Om grote drama's te voorkomen, hebben we erop aangedrongen hen niet te splitsen. Uiteindelijk kon ze in dezelfde klas als Akshaya (Frans-Indische) en Sophia (Filipijns-Spaanse) blijven zitten. Oef!

Het werd een blij weerzien met de meiden. Ze begonnen meteen met z'n drietjes te spelen en deelden dikke knuffels uit aan elkaar.



Hopelijk hebben ze veel plezier vandaag. Hopelijk vallen de verhalen vanavond goed mee. Hopelijk is Sam erin geslaagd om zich in het Engels verstaanbaar uit te drukken wanneer ze naar het toilet moet! Fingers crossed!

4 opmerkingen:

  1. Mijn twee flinke meiden worden groot ! Proficiat. Hopelijk is het morgen evenzo.
    Straks zullen we het horen uit hun mond hoe die eerste schooldag was.
    Toi-toi. fingers crossed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een dametjes worden het al! Leuk, dat haar van Roos zo kort. Ben jaloers op de krullen!
    Liefs, Marike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Great photos, as always. The last one is super sweet. They are off to a good start!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, fantastisch om te lezen, want een eerste schooldag is toch altijd héél speciaal. Ik wens 'mijn' Roosje toch nog altijd van ganser harte een prachtig leerrijk en kei goed schooljaar toe. Geef haar drie dikke zoenen van mij!!! Liefs van tante Lien

    BeantwoordenVerwijderen