x

x

zaterdag 11 september 2010

Nieuw!

Nieuwe muziek te beluisteren op de blog!

Het eerste nummer is de titelsong van een bekende Bollywood-film Chak De India! De hoofdrolspeler is één van de meest geëerde Bollywood-sterren Shahrukh Khan. De film vertelt het verhaal van Kabir Khan, de nationale held van het Indiase herenhockeyteam. In een wedstrijd tegen Pakistan moet hij de beslissende penalty nemen. Hij mist en wordt verantwoordelijk gesteld voor het verlies van zijn land in de wedstrijd. Zijn carrière is voorbij en een verloren Kabir verdwijnt uit het publieke oog. Zeven jaar later keert hij terug als coach bij het dameshockey. Kabir krijgt drie maanden de tijd om de dames klaar te stomen voor het wereldkampioenschap. Het team dat weinig weet over samenspel wordt getest op hun doorzettingsvermogen, hun spel, zelfrespect en integriteit, terwijl Kabir dit ziet als een tweede kans om zijn verloren eer terug te winnen. Kabir heeft maar een doel voor ogen en probeert het onmogelijke mogelijk te maken, namelijk het winnen van de wereldcup.
Het liedje leerden we kennen tijdens ons verblijf in Amritsar. We woonden de vlagceremonie bij aan de Wagah border, nabij de grens met Pakistan. Het publiek werd er opgehitst... onder andere met deze song.

Het tweede nummer vond ik via Namita, onze huishoudster. Ze had een ring-tone op haar GSM die me deed denken aan het liedje van Bryan Adams 'The Summer of '69'. Ik vroeg haar welk nummer het was, en zei 'it's a famous Sikkim-song M'am' (Sikkim is de regio waarvan ze afkomstig is). Ik vertelde haar dat dat echt wel toeval is, aangezien het volledig hetzelfde leek te zijn als 'a famous song of Bryan Adams'. Deze laatste zei haar niets. Daarom zocht ik het liedje even voor haar op op youtube. Het toeval wilde, dat één van de hits de 'summer of '69 hindi version' bleek te zijn. Grappig toch...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten