x

x

dinsdag 12 oktober 2010

Majnu Ka Tilla

Het weer is tegenwoordig erg aangenaam. Overdag wordt het wel nog een goeie 30 graden, maar tegen de avond aan begint het af te koelen. Het is heerlijk om je deuren en vensters terug te kunnen open zetten zonder dat je omver geblazen wordt door de warmte!

Afgelopen zaterdag gingen we dan ook samen met een bevriend Nederlands gezin (Bert, Ayesha en hun 3 kinderen Sela, Yari en Feda) naar een Tibetaanse wijk achter Old Delhi, Majnu Ka Tilla genaamd.

We kuierden er door de rustige, ja zelfs verkeersvrije straatjes.


We shopten in de kleine typische winkeltjes en passeerden een aantal ambachtelijke ateliers.




We bezochten een boeddhistische tempel en lesten onze dorst op een terras met zicht op de Yamouna-rivier, die opnieuw een normale omvang heeft aangenomen. Jochen dronk er een alcoholvrij appelbier, dat me meer deed denken aan de Oostenrijkse 'Apfelsaft gespritzt'. De Tibetaanse mannen speelden er een spelletje 'carrom', een soort snooker maar dan als bordspel met schijfjes die je met je vinger in gaten moet 'titsen'.


Kortom, het was er erg gezellig!

In de late namiddag trokken we met z'n allen naar het huis van Bert en Ayesha. De kinderen hebben er heerlijk gespeeld en we hebben er allemaal nog heerlijker gegeten.



Einde van een heel fijne dag!

2 opmerkingen:

  1. Vernieuwde, mooie pagina; met natuurlijk mijn twee schatten van kinderen kan dat niet mislopen (trotse moeke).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto van Sam en Roos !
    Grz !
    Christelle Haeyaert

    BeantwoordenVerwijderen