x

x

zondag 17 oktober 2010

National Zoological Park

Gisteren besloten we enkele uitstapjes voor de kinderen te maken. Onze eerste halte was de zoo.


Gepakt met vooral een paar liters water gingen we op pad. Aan de ingang hadden we een klein incidentje met één van de guards. Hij had er niets beter op gevonden dan net ons er uit te pikken om onze rugzak te controleren. Al de Indiërs stapten weliswaar gewoon, rustig voorbij de poort met hun zakken. Op zich geen probleem, maar wel toen hij beweerde dat we onze brooddoos, met popcorn voor de kids, niet mee naar binnen mochten nemen. Ha! Die zag er namelijk erg gevaarlijk uit!!! Aandringen hielp niet, de popcorn hebben we integraal de vuilbak in gegooid. Jammer voor de kinderen.

Net binnen begon Roos te mopperen dat ze honger had. Grrrr. 'Sorry, Roos', was mijn antwoord, 'de guard vond onze popcorn er veel te gevaarlijk uitzien!'

De zoo was best wel netjes, weinig of geen afval op de grond. Het was er aangenaam om te wandelen. De hokken van de dieren waren daarentegen niet altijd even goed onderhouden. Jammer, want soms was het er zo'n wildernis dat het dier niet meer te zien viel.

Toch hebben we enkele indrukwekkende species kunnen aanschouwen:



Vooral het feit dat deze ooievaars met zo velen waren, was zeer indrukwekkend!



De 'Himalayan black bear' die erg aan het zweten was... wellicht is zo'n beest niet gemaakt om te leven in een tropisch warme omgeving als die van Delhi. Toch een beetje jammer om te zien...


De 'in het openbaar slapende Indiër' is een veel voorkomende soort hier in onze omgeving. Ik heb er soms echt bewondering voor. Ze slapen hier werkelijk overal. Op een ijskar, liggend op de moto, op een berg bakstenen,... alles lijkt voor hen comfortabel genoeg te zijn!



De nijlpaarden lagen te genieten in hun poel. Het was wel indrukwekkend om een nijlpaard van op een halve meter afstand te kunnen aanschouwen! Kijk ook eens naar die e-nor-me snorharen die dat beest heeft, zeg!


De krokodil... toch echt wel een eng beest. Jeejks.


De witte tijger... zeer zeldzaam maar ik persoonlijk hou toch van wat meer kleur en vind de gewone tijgers veel mooier. En verder waren er ook nog erg neurotische olifanten, een chimpansee, giraffen, leeuwen en andere beesten te aanschouwen. Ik vond het wel gek om te zien dat Indiërs staan te kijken naar een olifant in een kooi. Als er een olifant door de straten van Delhi wandelt, is er namelijk geen mens die ernaar kijkt!?

Totaal uitgeput van de relatief lange wandeling maar vooral de hitte, stapten we in onze auto richting de speeltuin. De kinderen amuseerden zich rot. Mama en papa vonden het vooral jammer dat er geen zitbanken voorzien waren. Pfff, wat is dit klimaat uitputtend!

Terug thuis namen we allemaal meteen een frisse douche. Enerzijds om af te koelen maar ook om het stof van ons af te spoelen.

Fris gewassen aten we nog een snack in restaurant Olive Beach, een mediterraans ingerichte zaak. Het was erg gezellig en de kinderen gedroegen zich voorbeeldig.

Om 21uur lagen we allemaal in ons bed... einde van een erg vermoeiende maar leuke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten