x

x

zondag 1 juni 2014

Perhentian Besar

Oekie moest een beetje aan zijn kleurtje werken. Dus wat is er dan beter dan de boot te nemen naar een paradijselijk eiland als Perhentian Besar?

We logeerden in Bubbles Dive Centre. Het is een afgelegen resort, in het zuiden van het eiland. Ze hebben een private beach, een turtle conservation centre en proberen alles zo veel mogelijk 'the eco-way' te doen.


bootje vanuit Kuala Besut naar Perhentian Besar

 kamp op den beach

 super helder water!

 luieren in één van de vele hangmatten - zaaaalig

 wandelende tak, en deze keer niet in een terrarium


 de eieren van de schildpadden

 zooooo'n mooie zee!


 zandkastelen bouwen

 zalig snorkelen

 one of my favourites: kerstboomwormen



 anemonen


 black tip reef shark!
de schildpadden hebben we helaas niet kunnen fotograferen.

koralen

 Nemooooo! Gevonden!

 Roos met een groene boomslang










 Congkak, een traditioneel Maleisisch spel

 Worms, Oekie heeft duidelijk ne keer gewonnen

 ons huisje

 Sam en papa op hun 'paard'

 ons dive center

We deden 4 dives en zijn helemaal verkocht. Bon, dat waren we eigenlijk al toen we ons PADI certificaat behaalden. Duiken is echt super-fun! Zooo interessant wat je allemaal te zien krijgt onder water! 

Tijdens ons verblijf gebeurde er een ongeval met een van de dive-masters. Hij begeleidde een groep duikers. Eén van hen had de pech dat haar BCD het begaf en spontaan opblies. In enkele seconden tijd 'vlieg' je dan naar de oppervlakte. Dat is uiteraard niet gezond. Ze schrok en greep haar dive master beet. Die vloog mee naar de oppervlakte. Te snel... en hij had decompressie-ziekte. Hij moest meteen naar het ziekenhuis worden overgebracht. Enkele dagen later was hij er gelukkig weer bovenop. Maar het maakte iedereen wel weer extra voorzichtig!

 een boa-ke

 lekker schommelen naast het boa-ke

We hadden het geluk om op een nacht uit ons bed gehaald te worden. Dat betekende dat er een schildpad eieren kwam leggen op het strand. Super om dat te zien!

En we hadden nog meer geluk, want gedurende ons verblijf waren er ook een aantal uit hun ei gekomen. Die werden 's nachts op het strand vrij gelaten. Deze piepkleine beestjes moeten dan de branding trotseren en diep de zee in zwemmen. De eerste drie jaren van hun leven, blijven ze voornamelijk aan de oppervlakte. Ze zoeken dan een blad of zeewier om een beetje op te dobberen of te drijven. 

Eén schildpadje was blijkbaar niet erg ver geraakt en zwom de volgende ochtend nog steeds, uitgeput, in de branding. Om het wat te helpen, werd het met een bootje een beetje verder de zee in gebracht.




tijd doven op de luchthaven
in de massagezetel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten