x

x

donderdag 15 oktober 2009

We hebben een auto!

Vandaag maakten we onze definitieve autokeuze. Het werd de Mahindra Scorpio noch de Toyota Innova (waartussen we aanvankelijk twijfelden). Jochen ging gisteren naar de garage om de Mahindra Scorpio te kopen, maar zag er in de showroom een Mahindra Xylo staan. Ons totaal onbekend, maar eigenlijk net wat we nodig hadden. Vandaag dus alsnog een testritje gemaakt et voila, verkocht!

De wagen is oer-Indisch. Hij telt 8 zitplaatsen, genoeg dus om bezoekers er mee op uit te kunnen nemen. Zaterdag gaan we betalen en dat gaat hier zoals een pakje kauwgom kopen: je neemt hem dan gewoon meteen ook mee!

Het enige dat we nu nog moeten zoeken is een chauffeur (klein detail). De wagen zal hier wellicht dus nog even op de oprit blijven staan. Al heeft Jochen zich al in het verkeer gewaagd om enkele testritten te maken. Het leek wel even wennen te zijn, zo een stuur aan de rechterkant en rijden aan de linkerkant van de weg... Af en toe wel grappig, als hij bijvoorbeeld de ruitenwisser liet gaan ipv te pinken.

Vandaag werd ook onze Liebherr-koelkast hersteld. Het kostte ons uiteindelijk 4X de aanvankelijke offerte. Maar goed, we zijn zeeeer tevreden dat hij alsnog gemaakt kon worden. En dat zélfs door een Liebherr expert!

Morgen komen ze de gordijnen ophangen. En zo geraken we stilaan helemaal geïnstalleerd. Fijn fijn!

Dit weekend vieren de Hindoes groot feest, te vergelijken met het kerstfeest bij de Christenen: Diwali is een soort van 'lichtjesfeest'. Het woord Diwali zou komen vanuit het Sanskriet en afgeleid zijn van diipa'valii: een rij lichtjes. Er worden die avond dan ook overal kleine lampjes, diya's, aangestoken. Deze lampjes zijn gemaakt van klei met daarin geklaarde boter of olie die als brandstof dient. De Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet. Symbolisch staat het voor de overwinning van het licht over de duisternis. Van het goede over het kwade. Het vieren gaat gepaard met het geven van geschenken, het eten van lekkere dingen en vooral: het afsteken van vuurwerk! Niet te doen hoe veel vuurwerk er hier de laatste dagen al de lucht werd ingeknald!

Tijdens Diwali wordt de Hindoe-godin Lakshmi (godin van het licht, de schoonheid, rijkdom en voorspoed) vereerd. Via het aansteken van de Diya's wil men de godin uitnodigen om het huis te bezoeken en de bewoners ervan te zegenen.Hopelijk gaan we zelf ook een beetje van het feest kunnen zien, we zijn toch wel benieuwd eigenlijk! In elk geval wensen we iedereen een 'Happy Diwali' toe!

7 opmerkingen:

  1. laat het licht maar overal schijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Sofie
    Mooie wagen je zou niet zeggen dat daar 8 mensen in kunnen.Zo het stuur recht en links rijden ik denk dat dat wel moeilijk is. Met uw uitleg leren we nog iets van de geschiedenis en gebeurtenissen van uit het verre India.Tegenover de zwoele warmte daar is het hier voor het ogenblik grijs en het regent.
    Voor de rest hier op het werk is alles ok en iedereen heeft wel zijn werk.Op 19/10/2009 is er een werkweek geplant en op 22/10/2009 is dit in Leuven.Iedereen helpt hieraan mee voor de werkgevers en klanten te ontvangen. Voor u zal je nu wel aan andere dingen denken en met bezig zijn dan VDAB :) groetjes Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Soof, Jochen & de girls,

    echt fijn om jullie blog te lezen, het maakt dat jullie nog dicht bij ons lijken te zijn.
    Enkele jaren geleden heb ik eens postkaarten gekocht met foto's van het Diwali feest, gewoon omdat ze zo betoverend mooi waren, al die lichtjes! Dus, hopelijk zien jullie er iets van en kunnen jullie genieten van de feestsfeer.
    Die auto ziet er ook sjiek uit, wie weet kunnen jullie ons er ooit eens mee rondrijden in jullie nieuwe hometown... Wishful thinking kan nooit kwaad hé ;)
    Voor de rest gaat alles hier z'n gewone gangetje, ons huisje raakt stillekesaan wat gezelliger, de buik groeit en beweegt volop (zeer raar, vind ik) en we beginnen toch wel af te tellen nu het laatste trimester is begonnen...
    Hou jullie daar goed, geniet van alle nieuwe dingen en wees voorzichtig... (nu klink ik toch al een beetje als een bezorgde moeder,niet?)

    Een hele dikke knuffel voor elk van jullie,
    Johan & Sas & Wilma xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha onze Indiaanse vrienden,

    Jullie belevenissen worden ook hier in Nederland met veel nieuwsgierigheid en kwijl, kwijl op de voet gevolgd. Zoveel unieke, mooie en aparte dingen daar, yep ook de nieuwe auto mag gezien worden :-)
    Veel plezier daar en keep us posted he
    Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag neefke, Sofie en de meisjes!
    Vanochtend met Emma naar de foto's op jullie blog gekeken. De foto van Roos en Sam aan het zwembad sprak haar enorm aan :-))
    Vorige week zondag waren tante Mimi en nonkel Marnix te gast op Emma's verjaardagsfeestje.Ze hadden leuke geschenkjes bij: DVD's en een vloerpuzzel van Dora (net zoals ze voor Roosje en Sam gekocht hebben).We hebben lekker gegeten, gedronken, gezongen én naar mooie verhalen over India mogen luisteren...
    We blijven uitkijken naar jullie belevenissen en terwijl wij de knop van de verwarming hoger moeten draaien, kunnen we alleen maar jaloers zijn op "jullie" zon.

    PS. Stefan vond het wel spijtig dat jullie niet voor de Toyota gekozen hebben :-))

    Groetjes van ons allemaal,Chantal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Sofie, ik heb voor het eerst eens naar de foto's kunnen kijken. Echt fantastisch dat dat daar nu jullie thuis is.Het zal wel een serieuze aanpassing zijn maar wel een boeiende.Stilletjes aan zal alles wel in de plooi vallen.Ik ben echt jaloers,veel beter dan aan je bureautje in de sint maartenstraat.
    Geniet nog ten volle van de andere cultuur en van je gezinnetje.
    Vele groetjes
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Sofie

    Even gesnord door je blog... Héhé, degelijk een ander leven heb je daar! Enkele foto's doen me herinneren aan Vietnam (we waren daar in september), nl. het straatbeeld van vele mensen, vele kabels, drukte, ... Ik kan me goed inbeelden dat je nieuwe leven iets moet zijn als 'duiken in het onbekende'. Mooi al die kleurrijke foto's: jullie kinderen, de vrienden en de Indiërs. En dan de harde realiteit... Niet teveel last van de warmte of al geacclimatiseerd? Hier veel regen de laatste weken en nu stilaan ons klaarstomen voor de koudere dagen. Zondag is wat sneeuw voorspeld, nog af te wachten.
    Ik wens je vele leuke uitstappen, leuke ontmoetingen en nog zoveel meer... en een zalig Kerstfeest (hm, zal je dat daar ook vieren?)

    groetjes uit België van Annemie (50+, 3e verdiep)

    BeantwoordenVerwijderen