x

x

zaterdag 10 oktober 2009

Uitstap naar Old Delhi

Vrijdag 2 oktober: Gandhi Jayanti: Geboortedag van Mahatma Gandhi en nationale feestdag

Onze eerste trip ging naar Old Delhi. Meer bepaald naar Jama Masjid (de grootste moskee van India, staat op een heuvel en heeft twee ranke minaretten die drie marmeren koepels flankeren) en het Rode Ford Lal Qila (dankt zijn naam aan de rode zandsteen. Shah Jahan gaf in 1639 opdracht tot de bouw van het fort, die negen jaar duurde.)

Het was een hele onderneming, vooral door de warmte. Gewapend met voldoende drinken, zonnecrème met hoge factor, hoedjes en zonnebrillen vertrokken we met de taxi naar Old Delhi. Eens gearriveerd, werden we onmiddellijk aangestaard door de politie, een voorbode. Vanaf dan waren wij de plaatselijke attractie. In het begin grappig, maar na een tijd, mede door de hitte, ook wel vermoeiend. We wisten eventjes hoe het moet voelen om Madonna te zijn! En het was dan nog een feestdag, een rustige dag dus...



Eerste halte: de moskee. Zag er echt prachtig uit, maar doordat het vrijdaggebed net startte konden we hem niet bezoeken. Indrukwekkend voor de kinderen waren de gezangen die met een zeer hoog aantal decibels uit de luidsprekers galmden: 'Waarom doet die meneer zo?'. We werden ook achtervolgd door een koppel jongetjes die maar al te graag door ons gefotografeerd werden. Echt grappig.



Daarna met de fietsricksjaw naar het Rode Fort. Eentje voor mama en Roos, eentje voor papa en Sam.



Daar aangekomen zagen we een mega-lange-rij wachtenden staan om een ticketje te kopen. Aan het loket voor de buitenlanders stond echter geen kat (wij leken dan ook de enige buitenlanders te zijn). Ze hanteren hier verschillende tarieven voor Indiërs en voor westerlingen.

En dan wel aanschuiven om het Rode Fort binnen te gaan. Het Rode Fort is prachtig, groot, met parkjes waarin je rustig kan wandelen. Al was het eigenlijk toch nog een beetje te warm. Ook hier werden we weer door iedereen aangestaard en gefotografeerd. Het toppunt werd bereikt toen ik een foto nam van papa met zijn twee dochters: Roos op zijn rug en Sam op zijn arm. Plots pakte een man Sam gewoon af om met haar te kunnen poseren terwijl zijn vrouw een foto van hem nam! Dat was onaangenaam en echt wel even schrikken. Het is duidelijk: de kleine blonde prinses mogen we echt geen seconde uit het oog verliezen!



Na een 4-tal uurtjes Old Delhi waren we, enerzijds door de drukte, anderzijds door de hitte, totaal uitgeput en namen we de taxi terug naar ons veilige stekje op de compound. We hebben meteen een douche of bad genomen om het zweet en het stof van ons af te spoelen. 's Avonds hebben we nog een heerlijke pizza gegeten en zijn dan moe maar voldaan ons bedje in gekropen.

1 opmerking:

  1. Leuk dat we jullie zo'n beetje kunnen volgen!!
    Bij het lezen van je verslag, voel je de warmte bijna!! En hier maar regenen, ...

    Hou jullie Sam maar keigoed in het oog lijkt me!!

    Veel liefs, Inge, Robijn, Ruben, Jens en LUNA

    BeantwoordenVerwijderen