x

x

zaterdag 17 april 2010

Eyjafjallajökull

Vliegen lijkt soms een evidentie, maar via onze 'vriend' Eyjafjallajökull weten we nu: het is het niet! Donderdagavond las ik op de website van de Standaard dat het Britse luchtruim gesloten werd. Toen ik de beelden van de zich verschuivende aswolk bekeek, kon ik na een beetje rekenwerk concluderen dat die aswolk over België zou 'waaien' op het tijdstip dat Oekie zou moeten landen. Na enkele uren werd het bevestigd: het Belgische luchtruim werd eveneens gesloten, de vlucht van Oekie werd met 12 uren uitgesteld. Het is een heel gedoe om de luchtvaartmaatschappij Jetairways te kunnen bereiken en correcte info te verkrijgen. Soms wordt de telefoon gewoonweg nergens opgenomen. Uiteindelijk kregen we het nummer van de duty manager, hij kon ons steeds wat info verschaffen. De vlucht werd dan nog een keer verzet naar 18u35, en vervolgens geannuleerd. Vanochtend namen we opnieuw contact op met de duty manager. Oekie moest zijn vlucht herboeken.

Papa en Jeroen zijn nu op de luchthaven om opnieuw een vlucht te boeken. De 'first available flight' vertrekt pas op 24 april. Oekie zijn verlof wordt dus, ongevraagd, nog een stukje verlengd.

Wij zouden normaal gezien vandaag op vakantie vertrekken naar de Himalaya, maar dat zijn we aan het annuleren. Oekie hier alleen achter laten, zagen we echt niet zitten.

We zullen er nu het beste van maken en even kijken of we samen met Oekie nog een andere trip kunnen doen. Wat een toestanden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten