x

x

zaterdag 24 april 2010

Terreurdreiging

Op de site van buitenlandse zaken:

Algemene veiligheid

In geheel India en meer bepaald in de steden en toeristische centra is waakzaamheid geboden, vooral op drukke momenten op plaatsen waar vele mensen bij elkaar komen (markten, stations, openbare gebouwen, bezienswaardigheden, evenementen). Momenteel bestaat er een specifieke dreiging voor New Delhi, en meer bepaald Chandni Chowk, Connaught Place, Greater Kailash, Karol Bagh, Mehrauli, Sarojini Nagar en andere druk bezochte markten. De grootste voorzicht is hier aangewezen. In het algemeen raden wij u verder aan de veiligheidsinstructies van de nationale en lokale autoriteiten op te volgen en strikt na te leven.

Alle reizen naar Jammu, Kashmir, Assam, Orissa en het grensgebied met Pakistan worden afgeraden, alsook alle niet-essentiële reizen naar andere hieronder vermelde deelstaten. Indien u er toch reist, wordt u verzocht voorafgaandelijk contact op te nemen met de Ambassade in Delhi of het Consulaat-Generaal in Mumbai.

Terreurdreiging
Het algemene alertniveau is momenteel hoog in gans India. De eigenschappen van de laatste grote aanslagen (Mumbai in 2008, Pune in 2010) tonen aan dat buitenlanders blijkbaar expliciet door groeperingen die zulke aanslagen plegen geviseerd worden. Momenteel bestaat er een specifieke dreiging voor New Delhi, en meer bepaald Chandi Chowk, Connaught Place, Greater Kailash, Karol Bagh, Mehrauli, Sarojini Nagar en andere druk bezochte markten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten