x

x

dinsdag 7 december 2010

Bom in Varanasi

Niet te geloven... het kan werkelijk altijd gebeuren hier in India. Vorig jaar waren we daar zelf nog om die avondceremonie bij te wonen.

Peuter gedood en zes toeristen gewond bij bomexplosie in India
woensdag 08 december 2010, 07u55 Bron: afp Auteur: loa

Peuter gedood en zes toeristen gewond bij bomexplosie in India
reuters



LUCKNOW - Bij een bomexplosie in de heilige hindoestad Varanasi, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, is dinsdagavond een peuter omgekomen. Minstens 37 mensen raakten gewond.
Onder de gewonden zijn ook zes buitenlandse toeristen uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Korea.

De ontploffing deed zich voor om 18.30 uur lokale tijd (13.00 uur GMT) aan een ghat, een plaats waar je via trappen tot in de Ganges kan gaan. Op het moment van de ontploffing waren heel wat mensen samengetroept voor een religieuze ceremonie, een dagelijks ritueel in Varanasi. Er ontstond paniek, waarop heel wat mensen vertrappeld werden in de massa. Een 2-jarige peuter die op de schoot zat bij haar moeder, overleefde de explosie niet. De moeder is zwaargewond.

Een islamitische terreurbeweging zou de aanslag hebben opgeëist in een mail aan verschillende Indiase media. De autoriteiten onderzoeken de brief.

Varanasi, ook gekend onder de naam Benares, is een van de heiligste steden in India en trekt naast gelovige Indiërs ook heel veel buitenlandse toeristen. Het is niet de eerste keer dat er een aanslag is gepleegd: in 2006 kwamen bij een dubbele explosie 20 mensen om.

De autoriteiten vrezen voor nieuwe aanslagen en hebben in de grote Indiase steden zoals New Delhi en Mumbai de alarmfase uitgeroepen.

1 opmerking:

  1. Ga maar kijken naar het verslag van onze reis in januari vorig jaar : wij stonden en waren daar ook. Als iets je boven het hoofd hangt ?!.....
    Moeke

    BeantwoordenVerwijderen