x

x

dinsdag 7 december 2010

En we zingen en we springen...

Nee hoor, Sinterklaas en zijn Pieten waren ons ook dit jaar niet vergeten. Zaterdag begaven al de Nederlandse en Vlaamse kindjes zich richting residentie van de Nederlandse ambassadeur, Bob Hiensch. De kinderen werden opgewarmd door de ceremoniemeester Alex. Sinterklaasliedjes weerklonken. Hoewel, veel opwarming was er niet nodig, de kids waren sowieso erg 'in the mood'.



Toen er 'hij komt eraan!' door de luidsprekers weerklonk, holde iedereen meteen naar de gate om de Sint te verwelkomen... Spannend!


Zoals de Sint zelf vertelde, was zijn paard in China onwel geworden van het eten. Daarom kwam hij dit jaar alweer per olifant. Deze was prachtig beschilderd. De Goedheiligman op zijn ouderdom op zo'n beest... Het leverde indrukwekkende taferelen op!



De pakjes kwamen samen met de Pieten, per tuk tuk.


Sam sprak de Sint meteen persoonlijk toe. 'Sinterklaas! Ik had jou nog niet gezien?! Ik heb enkele tekeningen voor jou gemaakt!'. Zonder schroom overhandigde ze hem de tekeningen die ze zorgvuldig zelf in haar rugzakje had gestopt.



Vervolgens bemachtigden Roos en Sam een plekje op de eerste rij, vlak voor de Sint. Sam keek de Sint vol bewondering aan.


Vervolgens werden de kindjes in groepjes bij Sinterklaas en zijn Pieten geroepen. Sinterklaas sprak hen, met hulp van zijn grote rode boek, één voor één toe. Sommige kindjes werden er erg verlegen van. Sam en Roos gelukkig helemaal niet. Ze genoten zichtbaar. En mama en papa dus ook.



Ons buurmeisje Liël vond het maar niets en sprong bijna letterlijk van de schoot van de Sint af, terug richting mama en papa. Schattig...


En dan was het tijd voor het uitdelen van de pakjes.



En het open maken van de pakjes! Kleine Liël kwam even inspecteren of dit wel allemaal volgens de regels van de kunst gebeurde...


Mooie liedjes duren niet lang... Het was alweer tijd om afscheid te nemen. 'Dag Sinterklaasje, daaag daaag daaag daaag...! Dankjewel en tot volgend jaar!'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten