x

x

woensdag 5 januari 2011

Mumbai for kids (deel 1)

Sam en Roos zijn niet altijd ten volle geïnteresseerd in de dingen die wij, volwassenen, interessant vinden. Sam merkte al op dat we met de taxi's altijd maar 'van hier naar daar van hier naar daar' gingen. Ze had er haar buik van vol. Het liefst van al zou ze gewoon in het hotel gebleven zijn om spelletjes te spelen en te knutselen.

Roos had het meer voor een 'quid pro quo'. Werd er wat voor de volwassenen gedaan, dan hadden de kinderen nadien ook recht op een voor hen interessante en aangename activiteit. Tja... ze had natuurlijk wel een punt. Gelukkig beleefden we hier en daar een aantal dingen die ook zij erg leuk vonden:

Het aquarium in het visrestaurant 'Mahesh Lunch Home' was een voltreffer. Aanvankelijk zat Sam er een beetje beteuterd bij omdat 'Nemo hier gevangen zat!'. Maar we konden haar geruststellen dat hij best wel in een mooi aquarium leefde en er erg gelukkig uitzag. Ze was opgelucht en zowel zij als Roos vonden het geweldig om naar 'Nemo' te kijken. Moeke, vake, mama en papa konden blij genieten van hun stukje 'crab with butter, pepper and garlic'. Delicious!


Ook Chowpatty Beach vonden de kids geweldig. Samen met vake bouwden ze een zandkasteel en versierden het met afval dat ze vonden op het strand. Ik vond het vooral erg confronterend allemaal. Hoe kan het dat mensen op deze zwaar vervuilde stranden nog rustig liggen te genieten van de zon? Hoe kan je fluks je lange broek uittrekken en enthousiast in je onderbroek de vieze, stinkende zee inhollen?




We lunchten in het Taj Palace hotel.


Dit vijf-sterrenhotel werd vooral beroemd na de zware terreuraanslagen in 2008 waarbij vele doden vielen. Het hotel onderging een volledige renovatie, werd een zwaar bewaakt fort en is echt poepchique. Sam en Roos amuseerden zich met het nemen van foto's. Tja, voor het geluk van je kinderen moet je soms het leven van je digitale camera op het spel zetten, niet?


Na onze niet zo exclusieve doch dure maaltijd verkenden we Colaba Causeway, een winkelstraat in het oude centrum van Mumbai. Papa kocht er zich een zoete paan bij de paan wallah.





En dus... kochten de kinderen op hun beurt (of mama voor hen) een stel gekke zonnebrillen die ook moeke en vake mooi stonden.


De volgende dag maakten we een boottocht naar Elephanta Island, gelegen in de Arabische zee, waar de elephanta caves zich bevinden. Dit zijn grotten waarin zuilen en godsbeelden uitgehouwen werden in de rotsen. Ze zouden dateren van ergens tussen de 5de tot de 8ste eeuw.





Uiteraard genoten de kinderen van de boottocht... althans het eerste half uurtje. Daarna hadden ze er ook weer genoeg van. Gelukkig hadden we voor hen allerlei spelletjes en tekengerei voorzien en konden ze zich wat amuseren op de boot.


Bij onze aankomst hadden we een prachtig zicht op The Gateway of India en The Taj Palace Hotel.


's Avonds gingen we eten in een veelbelovend restaurantje. Volgens de reisgidsen zou Indigo de hipste keet maar vooral het beste restaurant zijn van Mumbai. En dat was het inderdaad. Om zulke culinaire hoogstandjes voor te schotelen in India... je moet het maar doen! Moeke, vake, mama en papa genoten van de lekkere wijnen en het overheerlijke eten...


Roos en Sam vonden vooral het gekke bekken trekken leuk.



Einde van Mumbai for kids deel 1.

1 opmerking:

  1. Ik vind het altijd fijn om over jullie avonturen te lezen. Doet mij toch wel een beetje dromen over reizen naar verre landen. Nog veel plezier. Groetjes Lea

    BeantwoordenVerwijderen