x

x

donderdag 6 januari 2011

Mumbai for kids (deel 2)

De volgende ochtend bezochten we de plaatselijke overdekte 19de eeuwse voedingsmarkt Crawford Market. Het is echt een fascinerende buurt, vol commercieel leven.


Prachtig vond ik zelf het uienkraam. Stel u voor: 'En wat doet jouw vader?', 'Hij doet in ajuinen'.


En hetzelfde geldt voor het bananenkraam:


Maar ook de andere groenten- en fruitkramen waren de moeite. Met bergen aardbeien, meloenen, appels en ananassen.



Roos en Sam waren meer geïnteresseerd in de 'pet stores'. Wat mama en co dan weer vooral erg zielig vonden. Tja...



En wat doe je nog zoal op een markt als je er met je kids naartoe gaat?



De weegschaal testen!

Vervolgens begaven we ons richting Chor Bazaar, de 'thieves market'. Hier vind je brocante, antiek en andere 'bazaar'. En dat valt letterlijk te nemen. Persoonlijk vond ik die buurt echt geweldig, nog zo puur. Veel gebouwen moeten ooit erg mooi geweest zijn, maar zijn nu helaas zwaar in verval geraakt. Hier enkele impressies:


De kappers;


Een gebouw waar een boom uit groeit. En dit huis is geen uitzondering, helaas;


De messenslijper;


Een flatgebouw, let op de twee kindjes die links onderaan achter de tralies aan het spelen zijn.

Na een beetje wandelen, zei Roos plots: 'Mama, ik heb dorst'. Tja, daar sta je dan. Enkele straten verder kwamen we een moslimbar tegen. Gezien de vrouwen niet bij de mannen mogen gaan zitten, dienden we ons drankje te nuttigen in de 'family room'. Dit was een ruimte boven de bar, zonder vensters en met een erg lage zoldering. Alcohol konden we er uiteraard niet drinken, maar ook bijvoorbeeld het luisteren naar muziek was er verboden.



Vervolgens namen we alweer een taxi. Gans Mumbai rijdt vol met dezelfde taxi's, oude PAL Fiats. Het zijn echt geweldige wagentjes. Vooral Jochen was er helemaal weg van. Het was zelfs zo erg dat hij enkel dit type van taxi's wou nemen!


Oval Maidan was onze bestemming. In dit park spelen de mannen cricket. Ongelofelijk hoe ze er zelf nog aan uit kunnen, het was er echt een gekte van jewelste. Iedereen liep er door elkaar. In India is men echt verzot op deze sport. Ik moet dringend eens de spelregels doornemen, want ik versta er werkelijk niets van.


Roos vond dat er nu wel weer genoeg 'dingen voor grote mensen' waren ondernomen. Onze volgende halte was daarom de speeltuin. Het was een speeltuin waarop Roos en Sam welkom waren, straatkinderen werden echter met een dreigende stok door een guard van de speeltuigen verdreven. De kinderen lieten het niet aan hun hartje komen, en amuseerden zich door een kat-en-muis-spelletje te spelen met de guard.



Vervolgens bezochten we de Hanging Gardens (niet de moeite) en nadien Malabar Hill, waar we een uitzicht hadden over de Mumbai-baai.


En dan hét culinaire hoogtepunt van onze trip voor Roos en Sam: Mc Donalds! Onderweg passeerden we Residence Antali van de familie Ambani. Stevig stulpje, als je't mij vraagt!




Die avond bleven moeke en vake samen met de kinderen op onze kamer in ons hotel. Ze keken Tom&Jerry en speelden spelletjes. Mama en papa verkenden Mumbai by night.


Op onze laatste dag in Mumbai bezochten we nog een tentoonstelling van kunstenaar-architect Anish Kapoor (www.anishkapoor.com) en vlogen vervolgens vermoeid terug richting het uiterst koude Delhi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten