x

x

donderdag 23 februari 2012

Delhi By Cycle - The Yamuna Tour


Jack, een Nederlander, heeft hier een bedrijfje dat fietstochten door Old Delhi organiseert: http://www.delhibycycle.com/. Deze keer deden we met hem 'The Yamuna Tour' en waagden ons naast het fietsen door Old Delhi ook in een bootje op de Yamuna.




De Yamuna is een voor de hindu's heilige rivier die uitmondt in de Ganges. De rivier is in Delhi verschrikkelijk hard vervuild, een zwarte rivier. Jack vertelde dat dit de laatste boottrip zou zijn voor het warme seizoen begint, omdat de stank anders niet meer te harden is. Je kon het water omwille van de hoge concentratie aan methaangas zelfs zien borrelen!


Het is niet te geloven, maar ook hier nemen de hindu's van op de ghats (trappen naar het water) een ritueel bad. Ze nemen dan zelfs een slokje van dit water!



We vaarden langs deze in plastic geïmproviseerde tentjes. Dit zijn de cinema's voor de fietsriksja-wallahs (-mannetjes):



We waren blij dat onze zwemvest geen dienst had hoeven te doen en we de boottocht droog beëindigden.

Eens uit ons bootje konden we onze ogen weer de kost geven. Bijvoorbeeld aan deze 'spierbundel' die in open lucht met zijn 13de eeuwse gewichten aan het oefenen was.


Of aan de vele tempeltjes. Zoals ik eerder al een keer schreef, vind je in India op elke vierkante meter wel een tempeltje. Zodra men ergens een godsbeeldje neerzet, wordt dit gezien als een tempeltje. En aan elk tempeltje wordt ook aan 'puja' (offering) gedaan. Er brandt wierook, worden bloemetjes rond het beeld gehangen,...




En toen was het 'tijd voor chai!'. Dat is zowat de nationale drank te noemen. Het is thee met erg veel melk, suiker en een beetje gember.


We reden vervolgens nog een stukje door de straten van Old Delhi om af te sluiten met een Indisch ontbijt (niet voor gevoelige magen) bij Karim's http://www.karimhoteldelhi.com/restaurants.html.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten