x

x

maandag 15 februari 2010

Ditjes en datjes



Het is zo ver. We worden geconfronteerd met Roos haar eerste verslaving. Het betreft een computerverslaving. Ze kan uren zitten spelen op allerlei spelsites voor kids. Vervelend is wel, dat mama altijd standby moet zijn voor wanneer er een probleem optreedt op de site of om naar een volgende site te surfen.

Ik ben gestart met het nemen van yogalessen samen met de buurvrouw en een Nederlandse vriendin. Elke dinsdag sloven we ons uit. Best wel leuk eigenlijk om je spieren nog eens te voelen! En nu we in India wonen, konden we niet anders dan voor yoga te kiezen.



We ontdekten de Red Moon Bakery! In een land waar je op een luie zondag niet even eerst naar 'de warme bakker' kan wandelen, is dit echt goud waard. Het is een online-winkel waarbij je allerlei lekkers kan bestellen. Bruin brood, koekjes, koffiekoeken, focaccia met of zonder tomaat, pita-broodjes, burger-buns,... niks sloeg tot op heden tegen. Zelfs hun pudding smaakt gewoon naar... pudding! En alles wordt bovendien aan huis geleverd. Echt een super-ontdekking!



Vorige week woensdag was het bij Roos op school pedagogische studiedag. Sam kreeg van mama ook een extra dag verlof zodat we er samen met Caitlin, Dorian en Arthur op uit konden trekken. We brachten een bezoekje aan het National Science Centre. Heel veel doedingen voor de kids, beetje 'op z'n Indisch' maar amusement gegarandeerd. De kinderen holden van het ene naar het andere en hadden echt dolle pret.

Hier bijvoorbeeld konden ze met een pin in een stel nep-hersenen keuteren, zodat je kon zien wat er dan met je lichaam in werkelijkheid zou gebeuren. Het geraamte op de achtergrond bewoog dan bijvoorbeeld zijn arm of been:



Op onderstaande foto zie je een muur met sensoren. Als je er voorbijliep, lichtten de lichtjes in jouw vormen op:



En hier kon je India zien vanuit de lucht:



Er waren van die grappige spiegels zodat je plots heel erg lang en smal lijkt, of net heel klein en dik:



Ook kon je je op een weegschaal wegen en vervolgens naast jouw gewicht ook het gewicht van je hersenen aflezen. En als je je al je leven lang afvroeg hoeveel je hersenen dan wel zouden wegen moest je een konijn, een kameel, een aap of een kikker zijn, dan kan je ook daarvoor in dit Science Centre terecht:



Ik leerde er trouwens dat je maar beter kan uitkijken als je je man, niet eens innig, omhelst:



Als het hier regent, dan valt het water met bakken uit de lucht. Vrijdagavond was het nog eens zo ver. Op een paar minuten tijd stond onze tuin helemaal onder water:



Gisteren, Valentijnsdag, was het stralend mooi weer. Warm Zelfs. Mama en papa zijn eerst een beetje langer in hun bedje blijven dutten terwijl de kids van het huis een puinhoop maakten. Na een half uur opruimen, hadden we een gezellige brunch met ons viertjes.

In de namiddag moesten we naar Stephan's verjaardagsfeest. Stephan is een Nederlands jongetje. Hij is ook altijd van de partij op de woensdagnamiddag-speelgroep met de Nederlandse kindjes. Sam had zich alvast super-mooi uitgedost voor deze gelegenheid:



En toen vertrokken we naar het farmhouse waar Stephan's verjaardagsfeest doorging. Het is omwille van de drukte een hele tijd rijden, ook al ligt het eigenlijk maar net buiten het stadscentrum. Onze nieuwe chauffeur bracht ons tot bij het mega-festijn. De kinderen waren onder de indruk. Er was een springkasteel, een poppentheater, een schminkstand, een balonnenplooiman, er waren schommels en er was heel veel lekkers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten