x

x

donderdag 11 februari 2010

Water

Water drinken van de kraan. In België is het evident, in India is het dat niet. Hoe zit dat dan met het water? Kan je dan wel je groenten wassen met kraantjeswater? Kan je je aardappelen koken in kraantjeswater? Hoe spoel je je mond na het tandenpoetsen? Staat je koelkast vol bussen water voor het spoelen van al je levensmiddelen en om te drinken?

Met het gewone kraantjeswater wordt er afgewassen, gekuist en worden de bloemetjes in de tuin gegoten.

In de keuken hangt er een filter:



Met dit gefilterde water kan je koken en je groentjes wassen en ontsmetten. Er wordt vervolgens een product toegevoegd aan het water zodat de groentjes, na een uurtje of meer weken, kunnen gegeten worden zonder ziek te worden. Je groenten en je fruit dien je trouwens al te wassen en te ontsmetten alvorens je ze in de koelkast legt. Dit om te voorkomen dat er te veel ongezonde beestjes in je koelkast huizen:



Indische mensen daarentegen drinken dit water zonder problemen (ik denk zelfs dat zij ook gewoon water van de kraan kunnen drinken), ze hebben een ander gestel, ze zijn anders gewoon dan wij.

Tanden poetsen en drinken doe je dan weer van flessenwater. Je hebt het hier veel meer nodig dan bij ons, dus schaften we ons een waterdispenser aan:



Anders zou onze koelkast voortdurend boordevol flessen water zitten, en die hebben we in de zomer nog voor alle andere dingen nodig. In de hitte kan je namelijk niks gewoon bewaren, alles moet dan in de ijskast! Choco bijvoorbeeld wordt gewoon een lopende massa, bananen zien meteen zwart.

In de duurdere hotels staan er altijd flessen water in je badkamer. Dit kan je, zoals gezegd, gebruiken om je mond te spoelen na het tanden poetsen.

Ik zal de mensen hier maar nooit vertellen dat wij baden in drinkwater, onze zwembaden ermee vullen, ja zelfs het toilet ermee doorspoelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten