x

x

maandag 1 maart 2010

Holi


Zo ziet de Indische google-startpagina er vandaag uit, omdat het Holi is. De Hindoes verwelkomen met het Holifeest de lente en dus ook de zon (die al goed te voelen is, tegenwoordig halen we al vlot 30°!). Het feest kenmerkt zich door dans, zang, versnaperingen en vooral het gooien met gekleurd poeder.

Er werd ons afgeraden om ons nu op de straten te begeven, zeker met kleine kinderen. De kleuren waarmee naar elkaar gegooid wordt, zijn vaak gevaarlijk. Ze bevatten regelmatig toxische stoffen zoals koper (groen), aluminiumbromide (de zilveren kleuren), mercurius (de rode kleurstoffen), loodoxide (zwart) enz enz. Elk jaar veroorzaakt dat letsels aan de huid en de ogen. Toch maar even voorzichtig wezen dus!

En toen ging de bel... Sunil, de driver van de buren kwam ons een 'Happy Holi' wensen. We hebben het er dan toch op gewaagd en zijn in de buurt de Holi-vierders gaan aanschouwen. Geweldig toch, met al die kleuren. Het is echt één groot feest!





1 opmerking:

  1. ik wist niet dat vake nog steeds 60 was ? Mooie kleurtjes inderdaad. Happy Holi zou ik zeggen. Nu de lente bij jullie er reeds lang is gaat ze bij ons misschien ook beginnen : het zonnetje schijnt op dit ogenblik.
    Doeisk Moeke

    BeantwoordenVerwijderen