x

x

zaterdag 6 november 2010

Leuk weekend

Laatst moesten we naar enkele feestjes en gingen we cadeautjes shoppen in de DLF-mall. Vlak naast dit shopping centre ligt DLF emporio, een luxe-mall waar al de grote designers een winkel hebben. Denk maar aan Paul Smith, Hugo Boss, Armani enz. En nee, je betaalt er geen Indische prijzen voor de kleding, handtassen, zonnebrillen en schoenen. Integendeel, de spullen zijn hier nog duurder dan in België. Het is echt niet te geloven hoe deze mall contrasteert met de rest van zijn omgeving. Een poepchique gebouw tussen het vuilnis en de armoede.


Die middag waren er activiteiten voor kinderen in Lodi The Garden Restaurant. Het was er erg gezellig. Al moet ik toegeven dat de lat niet erg hoog meer ligt, aangezien er gewoon bijna nooit wat te doen is voor kinderen hier in India. Maar nu dus wel: maquillage, aardewerken potjes beschilderen en versieren, henna-tatoeages, enz. Allemaal erg fijn, tot op het einde. Toen ging Roos ook nog voor een 'elephant ride' en 'mama moest mee'. Jeejks! Ik vind het sowieso al erg zielig voor de olifanten. Ze hebben een uiterst treurige blik in hun ogen. En ik moest dan ook nog eens met mijn hakschoenen op zijn kop steunen om zo in het mandje te gaan zitten... arm dier.








In de late namiddag hadden we nog een verjaardagsfeestje van Elise, een Nederlands kindje dat 2 jaar werd. Oooh wat was de appeltaart lekker! De kinderen hebben er zich ontzettend geamuseerd. Toen Roos 's avonds naar bed moest zei ze 'dat het vandaag wel een erg leuke dag was geweest, he mama?'. Geweldig, toch?


Jochen en ik gingen feestend verder en hadden een gezellige avond voor Mieke's verjaardag, mijn collega op de Nederlandse school.



De volgende dag hadden we een brunch bij Nederlandse vrienden. Erg lekker en erg leuk. De kinderen amuseerden er zich rot. We deden ook een soort van reuze-ganzenbord-spel met ouders en kinderen samen, heel fijn.


Het zijn leuke tijden nu, in India. Het is prachtig weer en je kan nu echt genieten van het buitenleven. Er worden allerlei zaken georganiseerd, terwijl het leven in de zomer hier zo'n beetje stilvalt. Maar nu dus: volop genieten!

1 opmerking: