x

x

zaterdag 6 november 2010

Diwali

Gisteren vierde heel India Diwali. Het is een beetje te vergelijken met onze kerstperiode. Overal worden lichtjes opgehangen, huizen zijn mooi versierd enz. Op de grond maken ze rangoli's. Het leek me erg fijn om dat samen met de kinderen ook bij ons thuis te doen.




Wij werden uitgenodigd door onze buren om samen met nog een hele bende expats te vieren. Ook daar hebben we de grond met rangoli's versierd. Al was het wel steeds uitkijken voor ons buurmeisje, Liël. Zij voelde zich erg uitgedaagd en wou maar wat graag eens in het zand graaien!




Het feestje 's avonds was hartstikke gezellig. Lekker eten, fijne mensen, leuke babbels gehad en vooral: de kinderen vermaakten zich enorm. Ook Sam had een vriendje, Camille. Ze sloeg er echter niet in diens naam te onthouden en noemde haar steevast 'friend'. Wat dan conversaties opleverde als 'come friend' en 'hey friend, look!'. Geweldig.

Toen het donker werd, begonnen de Indiërs hun vuurwerk af te steken. Niet te geloven hoe het hier dan uuuuuren knalt. We kropen met z'n allen het dak op om naar het vuurwerk te kijken.



Vanochtend konden we de gevolgen van het geknal zien: smog. Jeejks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten