x

x

woensdag 10 november 2010

Cultuur in 'eigen regio'

Waarom ver reizen om dingen te zien als je de culturele hoogtepunten uit je eigen omgeving nog niet ten volle exploreerde?

Onder dit motto trokken we de stad in en bezochten eerst de 'Agrasen ki baoli'. Vertaald is dit de 'trappenbron van Agrasen'. Erg indrukwekkend. Mama en papa maar ook de kinderen zelf vonden het erg verstandig om bij het afdalen van de 103 trappen 'een handje te geven'.




Toen we terug naar onze auto gingen, passeerden we een soort verbodsborden. Roos bekeek ze en vroeg: 'Papa, wat betekent dit? Dat je niet mag roken, niet mag spugen en wat is dat andere?'. Ik vond dit heel frappant. Het toont aan hoe Roos al ingeburgerd is in de Indische cultuur. Spugen is hier namelijk, jammer maar helaas, zeer gebruikelijk.


Na ons bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk, brachten we een picknickbezoek aan Purana Qila. Dit is het oudste fort van Delhi. We hadden lekkers gekocht in het Imperial Hotel en smulden van chocoladebroodjes, croissants en bladerdeegkoekjes. Sam kreeg weer erg veel aandacht omwille van haar blonde lokken. De Indiërs wilden met haar op de foto. Roos werd er zelfs verdrietig van, 'want waarom willen ze niet met mij op de foto?'. Tja, leg dat maar eens uit!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten