x

x

woensdag 26 oktober 2011

Diwali in de kleuterschool

Sam was de afgelopen dagen een beetje moe, en nu weten we hoe dat komt. Ze heeft hard moeten werken op haar dagschool. Voor het Indische Diwali-festival knutselde ze samen met haar collega-kleuters tientallen kunstwerkjes in elkaar. En gisteren was het dan zo ver en werd Diwali op school gevierd. De kinderen gingen in Indische kledij naar school en mochten allerlei lekkers meenemen.

De mama's en papa's werden uitgenodigd om alles te komen aanschouwen. Het was prachtig! Hoedje af voor de meesters en de juffen... en de kids natuurlijk!


Het werd heel erg fijn voor de kinderen. Ze konden mehndi's (henna-tekeningen) laten aanbrengen op hun handen:



en bindi's op hun voorhoofd:


De school was prachtig versierd met tekeningen van diya's (lichtjes) en schitterende rangoli's (de vloerschilderingen):



Zoek die van Sam: tip: Mas



En hier nog Roos en Sam samen op de foto met de Indische juf Salony van Sam. Dankzij haar kon Roos uiteindelijk communiceren met de kindjes uit haar klas. De juf die ook Sam Engels leert spreken.


En nu zijn we in volle verwachting. Want vandaag is het dan eindelijk zo ver... vandaag viert heel India Diwali, het feest van het licht. Straks zullen we gedurende u-ren geknal horen van vuurwerk dat overal wordt afgestoken. En morgenvroeg... hangt er dan zo'n gezellig smog-luchtje omdat de rook die het vuurwerk achterlaat helaas niet weggeraakt... Happy Diwali!

3 opmerkingen:

  1. Happy Diwali! Het ziet er inderdaad prachtig uit op de foto's, mooi gedaan.
    Gevonden...helemaal links in het midden met de gele achtergrond?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zagen het direct maar ja wij gebruiken onze magische spiegel hé.... hebben jullie die dan niet ?
    Moeke

    BeantwoordenVerwijderen